Čović brani Radonjića: Neće čaršija i botovi da mi smjenjuju trenera

„Podvlačim, ne pada mi na pamet da smijenim trenera! Čaršija i botovi ga neće birati, nego isključivo uprava. Svi su već zaboravili šta je Radonjić uradio prošle sezone i da je prekinuo dominaciju, da ne kažem čiju”, rekao je Čović
53 pregleda 3 komentar(a)
Dejan Radonjić i Nedojša Čović, Foto: Fonet
Dejan Radonjić i Nedojša Čović, Foto: Fonet
Ažurirano: 02.11.2015. 10:56h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić ne mora da brine za svoj status. Tako bar tvrdi prvi čovjek kluba sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović, koji je u razgovoru za „Informer” rekao da crnogorski stručnjak ima kredit zbog uspjeha u prethodnoj sezoni.

Prošlosezonski osvajač triple krune je loše počeo sezonu. Tim ima dva poraza u regionalnom takmičenju, dok je u Evroligi ponižen protiv Reala i Himkija.

„Podvlačim, ne pada mi na pamet da smijenim trenera! Čaršija i botovi ga neće birati, nego isključivo uprava. Svi su već zaboravili šta je Radonjić uradio prošle sezone i da je prekinuo dominaciju, da ne kažem čiju. Uspjeh se ovdje ne prašta i brzo se zaboravlja. Radonjić ima zaslužene kredite kod mene. Ne možete da očekujete da ekipa napreduje ako otpuštate trenera maltene poslije svakog poraza”, rekao je Čović.

On je, ipak, upozorio igrače da nemaju prava više da se brukaju.

„Porazi nisu posebno teški, mogli su da budu gori. Na sreću, nisu. Crvena zvezda, ma šta i kako bilo, nema pravo da se bruka i to mora svima da bude jasno, počevši od igrača, pa nadalje. Ipak, Real ima budžet od 25 miliona eura. Himkijev najbolji igrač Aleksej Šved godišnje dobija 3.400.000, a Tajris Rajs 3.300.000 eura. Košarkaši igraju za pare, a naši imaju mnogo manje plate”.

Crvena zveda je ove sezone napravila loš izbor stranaca. Grčki centar Sofoklis Skorcanitis je već otpušten, dok Gal Mekel i Rajan Tompson nikako nisu opravdali status pojačanja.

„Pojačanja isključivo bira stručni štab, ali i oni imaju pravo da pogriješe”, dodao je Čović.

Bonus video: