Rado bih došao da su me zvali i kao gosta, ali smeta mi nepravda

"Da sam znao šta će se desiti, ne bih ni dolazio! Jako sam razočaran. Nije mi do priznanja, dobio sam ih bezbroj u životu, ali boli me odnos, boli me nepravda", u jednom dahu za „Vijesti” kaže Radovanović
293 pregleda 51 komentar(a)
Ratko Radovanović, Foto: Savo Prelević
Ratko Radovanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.11.2015. 08:44h

Izbor dobitnika priznanja povodom proslave 60 godina košarke u Crnoj Gori, naišao je na veliki odjek među košarkašima, košarkaškim poslenicima i ljubiteljima košarke u našoj državi, ali i šire.

Neki su zadovoljni što su dobili zlatne značke, drugi su zadovoljni plaketama, ali ne mali broj je i onih koji su razočarani odlukama Košarkaškog saveza Crne Gore.

Jedan od njih je i legendarni Ratko Radovanović, najtrofejniji živi igrač bivše Jugoslavije...

"Da sam znao šta će se desiti, ne bih ni dolazio! Jako sam razočaran. Nije mi do priznanja, dobio sam ih bezbroj u životu, ali boli me odnos, boli me nepravda", u jednom dahu za „Vijesti” kaže Radovanović, olimpijski, svjetski i evropski šampion sa reprezentacijom SFRJ, klupski prvak Evrope sa Bosnom, koji u prebogatoj riznici još ima olimpijsku bronzu, evropsko srebro, po dvije bronze sa svjetskih i evropskih prvenstava, zlato na Mediteranskim igrama, prvenstvima Balkana...

Radovanović je i košarkaš koji je dva puta nastupao za reprezentaciju Evrope, jednom pod vođstvom Sandra Gambe, a drugi put legendarnog Profesora, Aleksandra Nikolića, te oba puta bio najefikasniji u tim mečevima sa po 26 poena!

"Valjda sam karijerom, brojem medalja i svime što sam uradio u košarci zaslužio da budem tretiran na drugačiji način. Da su me pozvali kao gosta, ja bih isto došao kao i sad, svojim kolima, sa sinom, po ledu, ne bih se ljutio. Ali, ako su me već tretirali kao domaćeg igrača i kao takvog stavili u monografiju, onda su i moj košarkaški učinak morali drugačije da vrednuju. Neko je morao o tome da povede računa", ističe Radovanović.

Zlatne značke - najveće priznanje KSCG - dobili su: Veselin Barović, Želimir Cerović, Bogdan Tanjević, Žarko Paspalj, Žarko Knežević, Žarko Varajić, Rajko Žižić, Zdravko Radulović, Vlado Šćepanović, Predrag Drobnjak i Nikola Bulatović.

Bonus video: