Šehović: Favoriti smo

1 komentar(a)
Sead Šehović, Foto: Abaliga.com
Sead Šehović, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 30.10.2015. 13:14h

Za razliku od Evrokupa, gdje su vezali dva poraza, košarkašima Budućnost Volija daleko bolje ide u ABA ligi.

Lider su na tabeli sa samo jednim porazom i sa ulogom apsolutnog favorita dočekuju subotnji meč protiv Metalca u „Morači”.

Valjevci nisu startovali prema očekivanjima, ali polako podižu nivo igre, dobro su namučili Crvenu zvezdu u ponedeljak.

Ipak, sve će u ovom meču zavisiti od Podgoričana. Ako odigraju onako kako mogu, gosti će teško izbjeći poraz.

"Metalac je, poslije lošijeg starta, značajno podigao formu. Ne očekuje nas lak zadatak. Oni su i u prethodnom meču protiv Crvene zvezde, ali i u utakmicama prije toga, pokazali su da se podižu formu. Karakteristično za njih je da su zadržali veliki broj igrača iz prošle sezone, koji su napravili dobar rezultat. To im omogućava da bolje reaguju na terenu u odnosu na ostale ekipe. Igraju sa puno energije, kvalitetni su na otvorenom terenu, odnosno u kontranapadaim i agresivno igraju u defanzivi. Sve osim maksimuma može da nas dovede u opasnost od gubljenja bodova. Moramo da budemo pravi, da odigramo čvrsto utakmicu. U dosta segmenata možemo da unaprijedimo igru i ova utakmica je izazov da pokažemo neke stvari koje nismo u prethodnim mečevima. Očekujem da budemo pravi i da obezbijedimo pobjedu”, kategoričan je Igor Jovović, trener „plavih”.

Glavna karakteristika igra Metalca je da nemaju klasičnu peticu, igraju sa dva brza centra koja dosta šire igru i šutiraju za tri poena.

"Oni u dosta situacija igraju sa lažnom četvorkom, koja je sposobna da se izvuče vani i napada licem, širi reket. Teški su za igru u odbrani. Moramo da se pripremimo za te stvari, da budemo defanzivno čvrsti, da im ne dozvlimo željeni protok lopte. Igraju dosta brzo, mijenjajući sa jedne na drugu stranu. Ukoliko to iskontrilišemo, smatram da će nam se otvoriti prilika da igramo dosta i trčimo i dajemo lagane poene”, istakao je Jovović.

Bek Sead Šehović očekuje težak meč, ačli i dva nova boda svog tima.

"Biće teško, prije svega zbog umora koji se nagomilao, zgusnutog rasporeda i kvaliteta protivnika. Metalac je kvalitetan tim, prošle sezone su napravili dobar sastav i bili najprijatije iznenađenje u ligi. Zadržali su veći dio tog tima i u posljednjim mečevima igraju jako dobru košarku. Igramo na svom terenu, blagi smo favoriti i to pokazuje i tabela. Daćemo sve od sebe da napravi način odigramo utakmicu i dođemo do značajne pobjede”, zaključio je Šehović.

Kapiten Suad Šehović se oporavio poslije stomačnog virusa, zbog koga je preskočio duel sa Trabzonom, i biće spreman za meč.

Plej Ognjen Čarapić je i dalje van stroja zbog problema sa leđima.

Bonus video: