Radonjić očekuje težak meč sa Himkijem

3 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Abaliga.com
Dejan Radonjić, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 29.10.2015. 18:07h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je danas da će njegova ekipa pokušati da odigra dobar takmičarski meč protiv Himkija u Moskvi, u trećem kolu A grupe Evrolige, uprkos kvalitetu rivala i činjenici da će ruski tim željeti da pokažu reakciju nakon poraza od Bajerna.

Radonjić neće moći da računa na povrijeđene Nemanju Dangubića i kapitena Luku Mitrovića, dok će nastupati novi član “crveno-bijelih” Vladimir Štimac i nedavno pridošli Kvinsi Miler.

"Idemo u goste ekipi koja je osvajač Evrokupa. Angažovanjem igrača najvećeg rejtinga u Evropi, pokazuju da imaju velike ambicije i u Evroligi. Konkurisaće za sam vrh, što su pokazali protiv Reala na startu takmičenja. Nakon poraza od Bajerna u Minhenu, sigurno će pokazati reakciju i želju da odigraju što bolje. Pokušaćemo da odigramo dobar takmičarski meč, ali nas sigurno očekuje težak posao", rekao je Radonjić za klupski sajt.

On je dodao da je situacija u ekipi bolja, ali i da ima razloga za brigu zbog povrede centra Majka Cirbesa.

"On ima problema sa bolovima u leđima, ali se nadamo da nije u pitanju ništa ozbiljno.”

Utakmica u Moskvi počeće minutom ćutanja u čast legendarnog trenera Ranka Žeravice, dok će igrači na dresovima nositi crni flor.

"Moram da izrazim saučešće porodici Ranka Žeravice, velikog trenera, čovjeka koji je značajno učestvovao u stvaranju istorije kluba kakav je Crvena zvezda. Košarka, ne samo na ovim prostorima, mnogo je izgubila njegovim odlaskom. Često je dolazio na utakmice u Pioniru i razgovori sa njim bili su pravo zadovoljstvo i iskustvo za mene. Iskreno žalim zbog njegove smrti", poručio je trener crveno-bijelih.

Nakon dva odigrana kola u grupi A sve ekipe imaju po pobjedu i poraz.

Utakmica Himki - Crvena zvezda biće odigrana sjutra od 18 sati.

Bonus video: