Jovović: Imali smo šansu da dobijemo

7 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Abaliga.com
Igor Jovović, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 28.10.2015. 21:01h

Budućnost Voli nije uspjela da se sa drugog gostovanja iz Evrokupa vrati neporažena.

Podgoričani su izgubili od Trabzona, ali po dešavanjima na terenu, imaju za čim da žale.

"Žao mi je zbog ovog poraza, imali smo šanse u ovom meču da stignemo do pobjede. Nismo počeli onako kako smo željeli, Trabzon je stvorio prednost i tek onda smo počeli da igramo. Mislim da je ključni trenutak bio kada smo počeli da promašujemo polaganja. Ne želim da tražim izgovor, ali igrali smo bez dva važna košarkaša - kapitena i mladog igrača. Igrali smo samo sa 10 igrača i nadam se da ćemo igrati bolje u nastavku”, rekao je nako meča Igor Jovović, trener Podgoričana.

Tadija Dragićević je predvodio Podgoričane sa 18 poena i osam skokova, ali premalo da se izbjegne poraz.

"Imali smo šansu da dobijemo. Nismo počeli dobro, ali smo uspjeli da se i vratimo. U ključnim trenucima Trabzon je pogodio važne šuteve i dobio. Najvažnije je da razlika nije velika, tako da možemo kući da slavimo sa većom razlikom. Nedostajao nam je važan igrač, naš kapiten i pokušaćemo da dobijemo narednu utakmicu”, istakao je Dragićević.

Trener domaćina Nenad Marković bio je zadovoljan novim trijumfom.

"Nije ovo bila nimalo laka utakmice, tim prije da smo bili pod pritiskom. Odigrali smo dobru utakmicu, ali ovo je 60 ili 70 odsto onoga što ovaj tim može, ali je najvažnije da smo dobili. Kontrolisali smo ritam igre i skok, ali smo napravili i bili smo kažnjeni. Nismo imali problem u odbrani na pola terena, ali naša odbrane od kontranapda je davala puno šuteva za tri poen rivalu, posebno Dragićeviću. Nastavićemo da radimo i popravićemo stvari u našoj igri”, objasnio je Marković.

Bivši član Partizana Terens Kinzi je bio nerješiva enigma za goste i zasluženo mu je pripao epitet junaka utakmice.

"Imali smo sjajnu nedelju, što se tiče treninga, svi momci su bili kao jedan. Pravili smo neke greške, ali smo djelovali kao tim kompletnu utakmicu. I dalje pravimo greške, ali vjerujemo u sebe i siguran sam da kroz treninge to možemo da ispravimo", bio je kratak Amerikanac.

Bonus video: