Nikšićani sanjaju iznenađenje

2 komentar(a)
KK Sutjeska, Foto: Aba-liga.com
KK Sutjeska, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 23.10.2015. 11:57h

Sutjeska je nakon dobrog starta vezala dva poraza (Partizan, Metalaca), a u subotu je čeka teško iskušenje protiv Igokee.

Šampion Bosne i Hercegovine je apsolutni favorit u ovom meču, ali Nikšićani, kako ističu, ni ne pomišljaju da se predaju bez borbe.

Iako je pod znakom potanja nastupa kapitena Nikole Žižića i pleja Nikola Koraća, što skraćuje rotaciju, izabranici Dušana Dubljevića najavljuju veliku borbenost i daće sve od sebe da naprave iznenađenje.

"Idemo u goste iskusnoj ekipi Igokee, koja je kao i mi doživjela dva poraza u posljednja dva kola. Očekivano je da taj momenat izazove reakciju kod oba sastava. Oni predvođeni iskusnim bekovima Aleksandrom Ćapinom i Vukom Radivojevićem, kao i centrima Milošem Komatinom i Ivanom Radenovićem, uz ostale jesu sastav za gornji dio tabele. Njihova igra bazira se na dosta “pik en rol” i ranom završetku napadu, tako da će naša koncentracija u odbrani odrediti kakve su nam šanse u ovoj utakmici. Nadamo se da će za ovu utakmicu biti oporavljen jedan od naših bekova i da ćemo proširiti rotaciju, ali još uvijek i Žižić i Korać su pod znakom pitanja. Bez obzira na to, utakmici prilazimo sa namjerom da odigramo kvalitetan meč i da nas to dovede do brejka na gostujućem terenu”, optimista je šef struke Nikšićana.

Bek Marko Mugoša očekuje težak meč u Laktašima, ali se nada osvajanju dva boda.

“Igokea je ove godine napravila ekipu za respekt i sigurno da su favoriti u ovom meču. Mi imamo dosta problema sa povredama, što se vidjelo i na prošlom meču protiv MZT Skoplja. Bez obzira na sve, spremili smo se maksimalno i u Laktaše idemo sa namjerom da pokušamo da iznenadimo odličnu ekipu. Sigurno da i mi imamo šanse, bez obzira što oni u svojim redovima imaju iskusne igrače kao što su Ćapin, Radivojević, Radenović...”, zaključio je Mugoša.

Bonus video: