Šehović: Želimo da se iskupimo za partiju iz Soluna

8 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: Abaliga.com
Suad Šehović, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 23.10.2015. 12:09h

Poslije najsjabije igre u dosadašnjem dijelu sezone i ubedljivog poraza od Arisa, košarkaši Budućnost Volija su imali tek toliko vremena da analiziraju slabosti iz Solunu, odbrade trening u „Morači“ i spakuju se i krene za Ljubljanu.

Već u subotu ih čeka novo iskušenje, ovog puta u ABA ligi, duel sa najboljom slovebnačkom ekipom svih vremena Olimpije.

Domaćin u duel ulazi sa puno samopouzdanja, prije sedam dana je savladao Crvenu zvezdu u gostima i pokazao da ima šta da kaže ove sezone.

Dobra opomena za „plave“ da moraju da odigraju daleko bolje nego protiv „ratnika“, kako bi i dalje ostali usamljeni na čelu tabele.

"Pred nama je jedno od najtežih gostovanja u ABA ligi, igramo protiv ekipe koja je u dobroj formi. Olimpija je napravila senzacionalan rezultat pobjedom u beogradu protiv Crvene zvezde, što je jako, jako teško. U dobrom su ritmu, ifgraju dosta brzo, sa puno širine u napadu i sigurno da moramo koncentrisani i gotovo perfektni u odbrani da bi u tom meču napravili dobar rezultat. Moramo da igramo timski, ba budemo mnogo bolji nego u Solunu, jer tamo nismo pokazali pravo lice. Svaki tim ima pravo na loš dan, a siguran sam da je to bio samo loš dan za nas. Očekujem od momaka mnogo veći karakter, čvrstinu i energiju i nadam se da u takvim okolnostima možemo da napravimo dobar rezultat“, napominje Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Nije nikakva tajna da se sve u igri Ljubljančana vrti oko organizatora igre, Amerikanca Zeka Rajta.

„Uz njega se ističe Luka Lapornik, koji igra izvanredno na startu sezone. Fenomenalan je šuter, imao je 5-5 za tri poena protiv Zvezde. Tu je Sava Lešić na poziciji četiri, jedan izuzetno iskusan igrač. Ispod koša Saša Zagorac i Ronalds Zakis. Zagorac je jedan atipičan igrač za svoju poziciju, ima potrebnu širinu za šut za tri poena. Izbalansirana ekipa, poletna, dobro trče i igra u visokom ritmu“, napomenuo je Jovović.

Kapiten Suad Šehović izuzetno resoektuje Olimpiju, ali vjeruje da saigrači i on mogu do novog trijumfa.

"Uvijek nezgodno gostovanje u Ljubljani. Olimpija je kvalitetan tim, dobro popunjen na svim pozicijam. Motor ekipe su im Rajt na poziciji pleja i Lešić na poziciji četiri, a njihova pobjeda u Beogradu poziva na oprez. Uzdrmani smo malo poslije utakmice u Solunu, gdjesmo pokazali neke slabosti, koje treba da ispravimo i vratimo se na pravi kolosjek, na prepoznatljivu igru, prije svega u odbrani. Kada igramo dobru odbranu, onda je lakše i u napadu. Cilj nam je da uzmemo dva boda u Ljubljani, što neće biti nimalo lako“

Pred gostovanje u „Stožicama“, Podgoričani će imati i motiv više. Žele da se iskupe za blijedo izdanje iz Grčke.

"Hoćemo da pokažemo i dokažemo sebi, ali i drugima da je to bila loša predstava, koja se dešava svim ekipama. Ne može se non-stop ighrati dobro i pobjeđivati. Ali dobro je da se taj poraz desio sada na startu sezone, neko kasnije kada budemo mnogo važnije. Do tada će i naša igra biti bolja“, zaključio je Šehović.

Bonus video: