Pantić na startu sa norveškim borcem

0 komentar(a)
Danilo Pantić, Foto: Luka Zeković
Danilo Pantić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.10.2015. 22:44h

Najveći adut Crne Gore na juniorskom Svjetskom prvenstvo za džudiste, od danas do 27. oktobra u Abu Dabiju (Ujedinjeni Arapski Emirati), aktuelni juniorski evropski prvak Danilo Pantić, u prvom kolu kategorije do 100 kg za rivala će imati norveškog borca, Henrika Reitana, bronzanog sa ovogodišnjeg seniorskog Evropskog kupa u Tampereu, odlučeno je na jučerašnjim žrijebom.

Ako bude na nivou očekivanja i forme sa SP u austrijskom Obervartu gdje se zlatom okitio sa svih pet pobjeda, Pantiću bi prvi veliki rival mogao da bude u polufinalu, Japanac Ida.

Balša Sinanović (-73 kg) će se u prvom kolu boriti protiv Rusa Aleksandra Kolesnika, kadetskog prvaka Evrope u julu prošle godine u Atini, koji je ove godine osvojio dva juniorska evropska kupa, u austrijskom Lajbnicu i grčkoj Atini.

Najzad, Arso Milić (-81 kg) će za rivala u prvom kolu imati Ukrajinca Reza Mesablišvilija, u julu osvajača juniorskog Evropskog kupa u Pragu.

Prvi na tatami u „IPIC Areni” će izaći Balša Sinanović u subotu, dan kasnije će nastupiti Arso Milić, dok će Danilo Pantić takmičenje početi u ponedjeljak.

Pored trojice takmičara, u Abu Dabiju je i trener Marinko Đurđevac.

Na ovom prvenstvu, prema pristiglim prijavama, nastupiće 588 takmičara (359 u muškoj i 229 u ženskoj konkurenciji) iz 85 zemalja.

Bonus video: