Bošković: Na pobjedu i protiv Kvarnera

Podgorički tim u prva dva kola u gostima je savladao Celje 83:70 i Trešnjevku 77:54
1 komentar(a)
Goran Bošković, Foto: Mzrkl.org
Goran Bošković, Foto: Mzrkl.org
Ažurirano: 21.10.2015. 12:40h

Trener košarkašica Budućnost Bemaksa, Goran Bošković, kazao je da protiv Kvarnera očekuje neizvjesnu utakmicu, ozbiljan angažman i pobjedu podgoričkih košarkašica.

Budućnost i Kvarner odigraće sjutra u Podgorici utakmicu trećeg kola grupe B Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige.

Bošković je kazao da problem u pripremi utakmice predstavlja mali broj podataka koji imaju o protivniku.

"Gledaćemo da se što bolje pripremimo, mada nemamo baš mnogo podataka o njima. To u suštini i nije toliko bitno u trenutku kada treniramo i pripremamo se za meč. Mnogo je bitnije kako ćemo mi da izgledamo. Zadovoljni smo kako smo odigrali prva dva kola, vidjeli smo gdje smo kvalitetni, ali i segmente igre gdje treba da se popravimo", kazao je Bošković na konferenciji za medije.

On je kazao da zdrastveni bilten i nije baš "sjajan" i da je zbog povrede neizvjestan nastup Amerikanke Ana Mari Meklin.

"Nije trenirala posljednja dva dana. Njen nastup je neizvjestan. Nadam se da će biti spremna za meč, a više će se znati nakon posljednjeg teninga", kazao je Bošković i pozvao navijače da dođu i podrže podgoričke košarkašice na putu ka novoj pobjedi.

Najbolji strijelac podgoričkog tima na startu sezone, Irena Matović, kazala je da je Kvarner ekipa koja se ne smije potcijeniti.

"Kvarner je bio ubjedljiv protiv Celja, odlabljenog neigranjem Marice Gajić. Iz tog razloga se ne može reći kako igraju, ali nisu ekipa za potcijenjivanje. Sigurna sam da ukoliko ispunimo sve ono što radimo na treninzima, u odbrani i napadu, pobjeda neće izostati", rekla je Matović.

"Kvarner je sve tri utakmice, jednu u regionalnoj ligi i dvije u hrvatskom šampionatu, dobio. Sigurno će doći u Podgoricu sa ciljem da trijumfuje. Neće biti lako, prva je utakmica na domaćem terenu, ali to je dodatan motiv da damo svoj maksimum i dođemo do pobjede", kazala je Kristina Raković.

Podgorički tim u prva dva kola u gostima je savladao Celje 83:70 i Trešnjevku 77:54.

Kvarner je na startu bio slobodan, dok je u drugom slavio pred svojim navijačima protiv Celja 86:59.

Duel u dvorani Morača počeće u 19 časova.

Bonus video: