Protiv Arisa i frenetične publike

"Tanki" su pod košem, što bi mogla da bude naša prednost", istakao Jovović. Meč u dvorani "Aleksandreo" počinje u 18 sati
66 pregleda 2 komentar(a)
Sead Šehović, Foto: Abaliga.com
Sead Šehović, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 21.10.2015. 08:26h

Sa željom da nastave trijumfalan niz, košarkaši Budućnost Volija iščekuju večerašnje gostovanje u Solunu. Rival je Aris, koji je na premijeri Evrokupa poražen od Trabzona.

U odnosu na prošlu sezonu, „ratnici” imaju praktično novi tim.

Doveli su devet igrača, među kojima je pet Amerikanaca i bivši član Olimpijakosa, iskusno krilo Mihalis Pelikanos.

"Igramo protiv jedne izuzetno kvalitetne ekipe, koja ima dva poraza, od Panatinaikosa i Trabzona, a izgubili su tijesno u samom finišu. Da bismo došli u situaciju da dobijemo, moramo da odigramo kvalitetno, kao u posljednjim utakmicama, prije svega u odbrani i da iz kvalitetne defanzive pokušamo da nametnemo ritam koji nama odgovara. Aris ima pet Amerikanaca, a domaći igrači su im taktički i tehnički izuzetno dobri. Bio bi pravi podvig kada bismo uspjeli da ostvarimo pobjedu", ističe trener Podgoričana Igor Jovović.

Stranci su se pokazali kao pun pogodak, na sva tri ovosezonska meča bili su starteri i igrači sa najboljim učinkom.

"S obzirom na to da imaju dosta Amerikanaca, igraju izuzetno brzo. Moraćemo posebnu pažnju da obratimo na odbranu od njihovih kontri, gdje su izuzetno opasni. Pod košem imaju Džejka Koena, igrača Makabija koji igra na pozajmici u Arisu, koji dosta širi njihovu igru i potrebno je zaista puno energije, koncentracije i borbenosti da bi se u odbrani sve zatvorilo. „Tanki” su pod košem, što bi mogla da bude naša prednost".

Ono što ne ide u prilog crnogorskom šampionu je podatak da ga čeka paklena atmosfera.

"U dobroj atmosferi čekamo ovaj meč, posebno zbog toga što smo dobili Banvit. Ima do kraja još dosta da se igra i mislim da su Uniks i Banvit ekipe koje će sigurno proći, a mi i još tri tima borićemo se za preostala dva mjesta. Nema sumnje da bismo brejkom napravili sjajan posao i bili bismo u dobroj poziciji. Neće nam, međutim, biti nimalo lako, čeka nas frenetična atmosfera koju prave navijači Arisa svih 40 minuta i praktično su njihov šesti igrač i velika prednost", zaključio je Jovović.

Bonus video: