Pavićević: Mi ćemo probati da damo sve od sebe, ali je Budućnost favorit turnira

742 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević
Mihailo Pavićević

Duel Budućnost Volija i Mornara u polufinalu Kupa Crne Gore, u petak uj 20 sati u "Morači", je finale prije finala.

Budućnost i Mornar su prošle sedmice igrali u ABA ligi, takođe u „Morači”, i Podgoričani su bili više nego ubjedljivi (102:71).

"Kup je uvijek speficično takmičenje, sve se brzo desi, u dvije utakmice. Najlakše je doći do trofeja u Kupu. I ranije sam rekao, što se tiče trofeja u Crnoj Gori, Budućnost je ove sezone apsolutni favorit, kako u Kupu, tako i u domaćem prvenstvu. Možda neka šansa postoji, Partizan je pokazao da Budućnost može da se dobije, ali to je bilo u specifičnoj atmosferi u “Pioniru”. A mi ne možemo da gajimo neki preveliki optimizam, sreli smo se prije sedam dana, i vidjeli ste da je Budućnost apsolutno dominirala u toj utakmici", istakao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Mornar nema problema sa povredama, ali ima veliki broj stranaca (Amerikanci Antabija Voler i Dešon Najt, Francuz Londing Sane, te srpski igrači Strahinja Mićović, Nikola Rebić, Uroš Luković i Đorđe Drenovac), od koji će samo trojica moći da igraju.

Zato će od učinka Nemanje Vranješa, Radoja Vujoševića, Vukote Pavića, Marka Mijovića i Marka Mugoše dosta zavisiti Mornarove šanse u ovom duelu.

"Jeste da će ovo biti drugačija utakmica, jer ćemo i mi i oni igrati sa tri stranca, ali je Budućnost i onda favorit, jer njihovi domaći igrači su sve reprezentativci, pola reprezentacije Crne Gore. Mi ćemo probati da damo sve od sebe, ali objektivno tvrdim da je Budućnost favorit kompletnog turnira", dodao je Pavićević.

Posljednja dva meča, protiv Budućnosti i Crvene zvezde i dva više nego ubjedljiva poraza ne mogu da ohrabre navijače barskog kluba pred finalni turnir Kupa.

""Kako smo odigrali posljednje dvije utakmice, zaista ne treba trošiti riječi. Pomalo neshvatljivo. Da li su igrači u glavama odredili utakmice koje su nam bitne, a koje nemaju šanse da dobiju pa se unaprijed predaju? To je vrlo ružno. Nadam se da u posljednja tri kola u ABA ligi, u kojima nas očekuje borba za goli život, nećemo imati takav pristup. Dobro nam je došla pauza poslije Kupa, zaista, da se malo dignemo. Nismo u dobrom stanju, to je evidentno iz posljednje dvije utakmice. U posljednja tri kola treba da ostvarimo jednu pobjedu koja bi nas dovela u mirnu luku", zaključio je trener Mornara.

Bonus video: