Kadija: Da dokažemo da ova sezona nije slučajnost; Glomazić: Utakmica sa Lovćenom je otvorena

629 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Kadija
Miodrag Kadija

Voljom žrijeba, košarkaši Lovćena ili Sutjeske imaće priliku da se nađu u finalu Kupa Crne Gore, na završnom turniru u Podgorici, u petak i subotu.

Cetinjani i Nikšićani su imali sreće na žrijebu, igraće međusobno prvo polufinale (u petak u 17 sati), dok će se u drugom polufinalu sastati favoriti i ABA ligaši, Budućnost Voli i Mornar (petak, 20 sati).

"Bez obzira na žrijeb, mislim da su Mornar i Budućnost apsolutni favoriti, a Budućnost je favorit u Kupu. Mi sa Sutjeskom imamo 2-2 ove sezone u ABA2 ligi i Crnogorskoj ligi. Mi smo malo hendikepirani zbog povreda igrača, ali ćemo se truditi da igramo dobro i mislim da bi u ovoj dobroj sezoni bio veliki uspjeh za Lovćen ako bismo igrali finale i da bismo u ovakvoj konkurenciji mogli da pružimo dokaz da ova sezona nije slučajnost, već da smo igrali sasvim korektno. Što se tiče finala, mislim da je realnije da o ishodu pričaju Mornar ili Budućnost nego mi", rekao je trener Cetinjana Miodrag Kadija.

Sutjeska je oba meča protiv Lovćena dobila u ABA2 ligi, dok je izgubila oba u domaćem prvenstvu.

"Utakmica sa Lovćenom je otvorena. Mi imamo dosta problema i što se tiče treninga, u posljednjem meču domaćeg prvenstva smo igrali bez trojice najboljih igrača zbog povreda i bolesti. Ali, očekujem da do petka budemo kompletni. Neka pobijedi crnogorska košarka, jer su u završnici Kupa četiri najbolja crnogorska kluba", istakao je Zoran Glomazić, trener Sutjeske.

Zoran Glomazić

Sutjeska je i dalje u igri za F4 u ABA2 ligi.

"Mi smo jedina ekipa u ABA2 ligi koja igra sa skoro svim domaćim igračima, imamo samo jednog igrača sa strane. To su sve domaći igrači kojima je pružena šansa. Imamo šansu da budemo među četiri. Jedina smo ekipa koja je dobila lidera Primorsku, i mislim da momci zaslužuju čestitke. U trci smo za F4 ABA2 lige, među četiri smo u Kupu i obezbijedili smo da igramo Superligu Crne Gore. Naš prioritet je da se da šansa mladim igračima, domaćim igračima. Od dolaska u klub ja sam to uradimo, vratio sam dosta igrača, koji su Nikšićani, koji će srcem igrati za ovaj klub. A do ovih rezultata smo došli bez prvog centra ABA2 lige Đitea, koji je slomio nogu u drugom kolu i poslije ga više nismo imali. Mislim da smo napravili dobar rezultat, a pitanje je koliko je realno da budemo u kombinaciji za plasman među četiri u ABA2. Mi ćemo sigurno posljednja tri kola odigrati maksimalno, igrači su svjesni toga, kao i svi u klubu. Šta god uradimo do kraja, ja sam ponosan na ovosezonske rezultate i igru ekipe", dodao je Glomazić.

I Lovćen je dugo bio u vrhu ABA2 lige, ali je onda došlo do pada, nanizao je šest poraza u nizu, a tu seriju je prekinuo u prošlom kolu protiv Zrinjskog.

"Mislim da imamo dosta dobar rezultat u ABA2 ligi, iako to možda ne govori tabela. Ali, iskren da budem, mnogo sam radostan zbog toga što smo na strani imali praktično sve dobijene utakmice, a imamo četiri trijumfa u gostima protiv mnogo jačih ekipa od nas. Protiv Primorske, koja ima samo jedan poraz, imali smo napad za pobjedu, protiv MZT-a u Skoplju čak dva napada za pobjedu, a ako se sjetimo da smo u Čačku izgubili na neki promašeni zicer u posljednoj sekundi, isto tako u Domžalama, onda mogu da kažem da nismo domaćinska ekipa, niti da smo zalutali u tom takmičenju. S obzirom da nam je cilj bio opstanak u ligi, mogu da budem izuzetno zadovoljan", zaključio je Kadija.

Bonus video: