Jaramaz: Prošla sezona dodatni motiv

Karte po cijeni od dva eura mogu da se kupe u subotu od 12 sati, pa do početka meča na šalterima "Morače"
4 komentar(a)
Nemanja Jaramaz, Foto: Savo Prelević
Nemanja Jaramaz, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.10.2015. 11:46h

Veliki dužnik u subotu veče stiže u Podgoricu. Cedevita je u polufinalu prošle sezone uspjela da od 0-2 preokrene na 3-2 i izbori plasman u Evroligu.

Tako su Podgoričani stali na korak od ostvarenja sna, a sada imaju priliku da se, bar donekle, revanširaju hrvatskom šampionu za taj neuspjeh.

Trijumf nad Banvitom donio je dodatnu dozu samopouzdanja u ekipi i igrači, kako ističu, jedva čekaju početak meča i nadaju se nastavku trijumfalnog niza.

“Plavi” žele da sa nova dva boda ostanu u vrhu tabele, ali im je put do trijumfa izuzetno težak.

“Nastavljamo seriju teških utakmica, ovo je derbi kola i iskoristio bih priliku da pozovem publiku da dođe u što većem broju i da nam da potreban vjetar u leđa protiv sjajne ekipe Cedevite. Oni su ekipa koja je napravljena da igra Evroligu, u dobrom su ritmu nakon pobjede nad Crvenom zvezdom. Protiv Olimpjakosa, koji je projektovan da igra završnicu Evrolige, odigrali su odličnih 27 minuta, bili su u egalu, što dovoljno govori o kvalitetu. Mi jednostavno moramo da budemo pravi u više segmenata igre. Moramo da zadržimo nivo odbrane koji je bio u prethodnim mečevima, da dobro obezbijedimo defanzivni i ofanzivni skok, jer imaju dosta kvalitetnu unutrašnju liniju. Glupo bi bilo da bilo šta obećavamo, osim velike borbe i motivacije, koja treba da se vidi od prvog sekunda na terenu”, objašnjava trener Budućniost Volija Igor Jovović.

U odnosu na prošlu sezonu, Zagrepčani su sačuvali veći dio igračkog kadra, a došla su tri kvalitetna igrača - Džejkob Pulen, Džejms Vajt i Luka Žorić.

“Uspjeli su da sačuvaju okosnicu spoljne linije, tu su Nemanja Gordić, Fran Pilepić i Luka Babić, a ekstra kvalitet donijeli su im Pulen i Vajt. To su igrači pravi košgeteri, imaju dosta poena u rukama, a na startu sezone sjajno igra i Miro Bilan. Na svakoj poziciji imaju po dva kvalitetna igrača i teško je praviti analizu njihove igre, jer uvijek neki novi pojedinac može da napravi probleme. Moraćemo da odigramo timski i da vjerujemo u pobjedu svih 40 minuta”, optimista je mladi stručnjak.

Bek Nemanja Jaramaz, kao i čitava ekipa, polako diže formu. Pred duel sa Cedevitom, optimistički je raspoložen.

“Očekuje nas kvalitetan protivnik, sastav Cedevite, koji nam je, u neku ruku, i dužnik od prošle sezone i utakmice iz prošlosezonskog polufinala plej-ofa iskoristićemo kao dodatni motiv. U dobrom smo ritmu, dobro smo otvorili sezonu, a poslije pobjede nad Banvitom puni smo samopouzdanja. Ne očekujem nimalo laku utakmicu, svjesni smo težine zadatka, jer je utakmica veoma bitna za nastavak sezone. Bićemo spremni za duel i vjerujem u trijumf“, zaključio je Jaramaz.

Bonus video: