Košarka ostala bez velikana, preminuo Nejt Hafman

Amerikanac koji je za tri sezone u Makabiju ostavio neizbrisiv trag, čija će partija u "Morači" protiv Budućnosti i njegova nevjerovatna lakoća pokreta ostati dovijeka urezani u pamćenju ljubitelja košarke u Crnoj Gori, nije mogao da se izbori sa opakom bolešću
4 komentar(a)
Nejt Hafman, Foto: Eurohoops.net
Nejt Hafman, Foto: Eurohoops.net
Ažurirano: 15.10.2015. 17:42h

Jedan od najboljih košarkaša koji je ikada igrao na Starom kontinentu je tragično završio život - 40-godišnji Nejt Hafman je preminuo od raka bešike.

Amerikanac koji je za tri sezone u Makabiju ostavio neizbrisiv trag, čija će partija u "Morači" protiv Budućnosti i njegova nevjerovatna lakoća pokreta ostati dovijeka urezani u pamćenju ljubitelja košarke u Crnoj Gori, nije mogao da se izbori sa opakom bolešću.

Čovjek koji je sa svega 27 godina zbog povrede koljena bio prinuđen da napusti sport kojem je tako puno još mogao da pruži, prije 15-ak dana je objavio da je teško bolestan i da je njegov kancer kasno otkriven.

Saopštio je da je bolest ušla u četvrti stadijum i da mu je ostalo još malo od života. Niko, međutim, nije mogao ni da pretpostavi da će tako brzo otići u legendu...

"Makabi spušta glavu i tuguje zbog smrti Nejta Hafmana, jednog od najboljih igrača koje je ovaj klub ikada imao. Imao je samo 40 godina. Bio je nevjerovatan igrač na terenu i nevjerovatan čovjek van njega", piše u saopštenju izraelskog giganta, sa kojim je Hafman osvojio FIBA Suproligu 2001. godine i bio MVP igrač tog takmičenja.

Američki centar je sa Makabijem igrao i finale Evrolige 2000. i fajnl-for dvije godine kasnije, kada je elitno evropsko takmičenje opet bilo ujedinjeno.

Karijeru je završio u januaru 2003. godine, tri mjeseca prije svog 28. rođendana, kada ga je Toronto otpustio zbog teške povrede koljena.

Bonus video: