Košarka, droga, seks i život u rijalitiju

Od 2009. godine krenuo je njegovo posrtanje. Ušao je svijet džet-seta, kada je počeo da se zabavlja sa jednom od članica najpoznatije američke porodice jermenskog porijekla, porodice koja gotovo da ne radi ništa, a živi bogato
5 komentar(a)
Lamar Odom, Foto: Reuters
Lamar Odom, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.10.2015. 13:18h

Lamar Odom je svojevremeno bio ne samo sjajan košarkaš, već su ga u NBA krugovima zvali – najdražim saigračem.

Danas, kada se 35-godišnjak iz Kvinsa, bori za život vidi se da je zaista bio omiljen. Nema igrača sa kojim je dijelio svlačionicu da se nije oglasio sa porukom da izdrži i da dobije životnu bitku. Odom se nalazi u komi, nakon što je preksinoć pronađen u besvjesnom stanju u jednom bordelu u Nevadi. Kako leži bespomoćan na podu, ugledale su ga dvije prostitutke, sa kojima je, vjerovatno, planirao da provede noć...

Njegova životna priča je tako tipična za tamnoputog momka iz njujorškog predgrađa. Otac mu je bio heroinski zavisnik (još je živ), majka umrla kada je imao 12 godina, a odgajila ga je baba.

Košarka je bila njegov bijeg od uličnog zla i svih poroka, talentom i upornošću, preko koledža Roud Ajlend, stigao je do NBA lige, prije 16 godina. Sa istočne preselio se na zapadnu obalu, kao četvrtog na draftu izabrali su ga Klipersi.

Imao je sjajnu karijeru, posebno u Lejkersima u koje je stigao 2004, nakon sezone u Majamiju. Za sedam godina osvojio je dva šampionska prstena, igrao za američku reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Atini, pa na Svjetskom prvenstvu u Turskoj...

Od 2009. godine krenuo je njegovo posrtanje. Ušao je svijet džet-seta, kada je počeo da se zabavlja sa jednom od članica najpoznatije američke porodice jermenskog porijekla, porodice koja gotovo da ne radi ništa, a živi bogato. Postao je poznat kao momak Kloi Kardašijan, mlađe sestre legendarne Kim, vlasnice najeksponiranije stražnjice od kada je svijeta i vijeka.

Uskoro i njen suprug.

- Nikada neću zaboraviti dan i osjećaj u stomaku kada sam pročitala SMS poruku, koja glasi „Ženim se“. Poruku mi je poslao čovjek sa kojim sam provela deset godina života i sa kojim sam imala troje djece – kazala je Liza Morales, dugogodišnja nevjenčana Lamarova supruga.

Odjednom, Odomov život sportiste postao je život u rijaliti šouu. Porodica Kardašijan ga je sjajno prihvatila, on je prihvatio takav način života, pa se često pojavljivao u epizodama serijala „Keeping up with Kardashians“.

Život sa selebriti osobama nosi sa sobom brojne izazove, kojima Lamar nije mogao da odoli. Ljubavna idila je kratko trajala, počele su svađe, a i njegovi problemi sa zakonom (hapšenje zbog vožnje u pijanom stanju), te genetskim predispozicijama – drogom.

Početkom 2013. godine bio je upućen u jedan rehabilitacioni centar, ali ga je samoinicijatovno napustio poslije 24 sata.

U tom periodu, Kloi je podnijela zahtjev za razvod, što je potpuno dotuklo nekada simpatičnog, druželjubivog i nasmijanog Lamara...

Razvod je formalno okončan u julu ove godine, a Lamar se potpuno noćnim klubovima, i svemu što ide uz njih.

- Lamar i ja smo se voljeli duboko i ne mogu da se pretvaram da naša veza nije bila tako jaka. On će ostati najbolji čovjek koga sam upoznala, ali je uništio sam sebe – kazala je nedavno Kloi.

Kada je čula šta se dogodilo njenom bivšem mužu Kloi je doputovala u Las Vegas. Stigli su i njena majka Kris Džener, čak i brat... U bolnici je i Lamarov otac, koji sada ima 81 godinu.

Ostaje im samo da se mole za njegov život i možda zapitaju da li su i oni negdje pogriješili.

Bonus video: