Sa puno motiva na “crno-bijele”

70 pregleda 0 komentar(a)
Radosav Spasojević, Foto: ABA LIGA
Radosav Spasojević, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 13.10.2015. 08:44h

Iako ima je ovo debitantski nastup u ABA ligi, košarkaši Sutjeske su najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Na kontu imaju dvije pobjede, a da su imali malo više sreće, mogli su i iz Celja da se vrate sa dva boda.

Zadovoljstvo u taboru Nikšićana je vidljivo, ali su svjesni da ih tek čekaju velika iskušenja. Prvo naredno je već večeras u “Pioniru” protiv Partizana, tima koji je do sada šest puta osvajao regionalno takmičenje.

Beograđani ove sezone nemaju dominantan sastav kao prije, loše su počeli šampionat, ali crnogorski šampion je svjestan iskušenja na kome će se naći.

"Utakmica sa Partizanom sigurno je veliki izazov za našu ekipu, jer u goste idemo evropskoj košarkaškoj instituciji. Znamo svi da Partizan prolazi kroz težak period, da su podmladili tim, međutim oni koji su dobro informisani znaju da se radi o ekipi sa velikim potencijalom, i sigurno će uz najavljena pojačanja podizati nivo svoje igre i biti konkurentni za gornji dio tabele. Što se nas tiče evidentno je da nijesmo razočarali na otvaranju prvenstva. Utakmica sa protivnikom kao što je Partizan kao i sam ambijent u njihovoj dvorani mnogo motivisu i nadam se većem broju raspoloženih igrača”, kaže Dušan Dubljević, trener Sutjeske.

Krilni centar Radosav Spasojević je blistao protiv Metalca sa 21 poenom, osam skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte. I večeras bi mogao da bude jedan od aduta Sutjeske.

"Partizan nije neko kome možemo da prijetimo, ali svakako da ćemo dati maksimum i pokušati da trijumfujemo, što neće biti ni malo lako. Iz utakmice u utakmicu napredujemo kao ekipa i atmosfera u klubu je sjajna. Respektujemo Partizan, ali idemo na pobjedu”, zaključio je Spasojević.

I u ovom meča stručni štab neće moći da računa na pleja Nikolu Koraća, koji i dalje ima problema sa koljenom.

Bonus video: