Jovović: Važna pobjeda za samopouzdanje

72 pregleda 4 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Abaliga.com
Igor Jovović, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 11.10.2015. 18:36h

Poslije tri slavlja na svom terenu, košarkaši Budućnost Volija su ostvarili prvu pobjedu u gostima ove sezone. U Celju je lako i ubjedljivo savladan Tajfun.

"Važna pobjeda u gostima, jer je to teško ostvariti u ABA ligi bilo gdje. Za protivnika smo imali ekipu sa puno karaktera, pa smo morali da pokažemo sav kvalitet koji imamo da bi dobili. Trijumf je veoma važan zbog samopouzdanja”, rekao je strateg „plavih” Igor Jovović.

Bek Podgoričana Nemanja Jaramaz bio je zadovoljan izdanjem svog tima protiv slovenačkog šampiona.

"Znali smo da je Tajfun jak na svom terenu, a nakon ubjedljivog poraza od Crvene zvezde, bili su dodatno motivisani. U drugom dijelu druge četvrtine smo uspjeli da se odlijepimo. Za razliku od ranijih duela, u trećoj četvrtini smo pokazali kvalitet, uspjeli smo i da povećamo prednost”.

Trener Tajfuna Dejan Mihevc, kao pravi sportsmen, čestitao je gostima na zsluženom trijumfu.

"Čestitam ekipi Budućnosti na pobjedi i želim joj sve najbolje u nastavku sezone. Prvih 18 minuta smo se držali dogovora i igrali sa puno energije. Nakon nekoliko grešaka, tim nije odreagovao na pravoi način, a protivnik je to iskoristio. U nastavku meča nije proinađen ritam da se vratimo u meč. Zahvalna sam navijačima koji su nas bodrili bez obzira na visoku razliku”

Kapiten Slovenaca Dragiša Drobnjak kao ključno je istakao kvalitet Budućnost Volija.

"Do izražaja je došao kvalitet rivala. Kada su napravili seriju, vidjeli su šansu da nas slome. Mi na to nismo znali da odgovorimo. Većina igrača nije bila u takvoj situaciji da ima problema u napadu, a tada treba da budete psihički jaki. Ovo je velika škola za nas, a iz mečeva sa najboljim ekipama iz ABA lige, moramo izvući nešto pozitivno”, zaključio je iskusni krilni centar.

Bonus video: