Umor veći problem od Tajfuna

54 pregleda 2 komentar(a)
Ognjen Čarapić, Foto: Savo Prelević
Ognjen Čarapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.10.2015. 08:12h

Dvije vezane pobjede (Mega Leks, Zadar), donijele su mirnoću u tabor Budućnost Volija.

Poslije duela sa Dalmatincima, imali su tek toliko vremena da se malo odmore, spakuju stvari i krenu put Celja, gdje ih danas očekuje meč sa Tajfunom.

Slovenački šampion u dosadašnja četiri kola ABA lige ima polovičan učinak, a oba trijumfa zabilježio je pred svojim navijačima.

Podgoričani, kako kažu, izuzetno cijene sastav Dejana Mihevca, ali očekuju da upišu i četvrti trijumf ove sezone.

"Težak meč je pred nama, Tajfun je kvalitetna ekipa koja posebno dobro igra na svom terenu. U prošlom kolu su ubjedljivo poraženi od Crvene zvezde, ali nas to neće zavarati. Spremili smo se dobro za meč, očekujem da ćemo odigrati dobro i pobijediti. U svakoj utakmici idemo na pobjedu, bez obzira na ime rivala. To je razumljivo jer nosimo dres Budućnosti i vjerujem da ćemo uzeti dva nova boda. Ovo nam je treća utakmica u pet dana, ali nadam se da to neće biti problem, jer je protiv Zadra dobro raspoređena minutaža", optimista je mladi plejmejker Ognjen Čarapić.

Devetnaestogodišnji Aleksa Ilić dobija sve više minuta, koje koristi na pravi način. I on se nada novom slavlju svog tima.

"Biće to težak meč, prije svega što će nam ovo biti treća utakmica u kratkom periodu i nismo imali dovoljno vremena da se oporavimo. Vjerujem, ipak, da ćemo smoći snage da odigramo kvalitetno, posebno u odbrani, kao što je to bio slučaj protiv Zadra i da će to biti dovoljno da slavimo. Veoma je važno što sve više igrača dobija minutažu, polako se uigravamo, sklapamo kockice i siguran sam da ćemo to dokazati i protiv Tajfuna".

Slovenci su u četvrtak veče pregaženi od Crvene zvezde (113:66).

"Tajfun ne gledamo kroz meč sa Crvenom zvezdom, jer su igrali bez Amerikanca Seola Klarka, koji im mnogo znači. Kvalitetni su, šampioni su Slovenije, dugo igraju zajedno i dobro se poznaju. Igramo na njihovom terenu, gdje će imati veliku podršku navijača, ali očekujem da odigramo kvalitetno i zabilježimo važnu pobjedu", zaključio je Igor Jovović, trener Podgoričana.

Bonus video: