Dječak u prvom timu Reala

U prvom gostovanju u Madridu još od 1988. godine, kada je Seltikse predvodio Leri Bird, a Real Dražen Petrović, Boston je slavio 111:96, a Dino odigrao pet i po minuta...
51 pregleda 32 komentar(a)
Dino Radončić, Foto: Realmadrid.com
Dino Radončić, Foto: Realmadrid.com
Ažurirano: 10.10.2015. 17:17h

O 16-togodišnjem košarkašu Dinu Radončiću ovih dana piše se u superlativima u Španiji. Rođen 1999. godine, Radončić je već priključen prvom timu Reala.

Odigrao je i prve minute u seniorskoj konkurenciji, u kontrolnim mečevima za predstojeću sezonu. Prvo protiv Himkija, a onda je istrčao na parket i u duelu sa kultnim NBA timom Boston Seltiksima u Madirdu.

U prvom gostovanju u Madridu još od 1988. godine, kada je Seltikse predvodio Leri Bird, a Real Dražen Petrović, Boston je slavio 111:96, a Dino odigrao pet i po minuta...

„Bio sam veoma uzbuđen. Nevjerovatan je osjećaj da sa 16 godina igrate protiv jednog NBA tima. To je bio moj san kada sam počinjao da igram košarku i on se ostvario, veoma rano. Dobio sam još veći motiv da radim, treniram i da se nametnem treneru Lasu“, kaže za „Vijesti“ Radončić.

Radončić je, bez dileme, košarkaški vunderkind, a što je u ovom trenutku veoma važno – ovaj mladić je potencijalno i reprezentativac Crne Gore. Dino je 2013-te godine bio na širem spisku kadetske reprezentacije, koju je tada vodio Đorđije Pavićević, a koja se pripremala u Tivtu, ali nikad nije nastupio za Crnu Goru.

Dino je sin bivšeg proslavljenog rukometaša Damira Radončića, koji je široj javnosti postao poznat i po tome što je organizovao dolazak svog prijatelja Pepa Gvardiole u junu 2012. u Crnu Goru.

Kontakti familije Radončić sa Košarkaškim savezom postoje, ali odgovor na pitanje kolike su šanse da Dino obuče crveni dres još se čeka. Nije, za sada, ni potvrdan, ni odričan, a mladi košarkaš, razumljivo, o tom važnom koraku za njegovu budućnost ne želi da priča i licitira.

Trenutno je posvećen svom napretku, i maksimalno skoncentrisan da što više nauči od Serhija Rodrigesa, Felipea Rejesa, Džejsija Kerola, Jonasa Mačijlusa....

„Čast mi je biti u takvom društvu. Od njih mogu dosta da naučim, mnogo mi pomažu, sjajni su momci i proces prilagođavanja uz njih ide lakše“, kaže Radončić.

Uz Radončića, prvom timu Reala priključeni su Slovenac Luka Dončić, Brazilac Dos Anjos i Senegalac Samba Tijago. O njima, trener Pablo Laso priča u superlativu.

„Momci su pokazali kvalitet i znanje. Svakom treneru prija da takve igrače gurne u vatru, jer je za njihov košarkaški razvoj to sada veoma važno. Veoma sam zadovoljan njihovim radom, odnosom prema treninzima i utakmicama“ kazao je trener Reala Pablo Laso.

Bonus video: