Džikić: Nema potrebe da budemo skromni - pamtićemo ovu pobjedu

"Bilo je dobro, da ne filozofiram puno. Treba sad da budem kao nešto skroman, a dobili smo CSKA", kazao je Džikić.
111 pregleda 12 komentar(a)
Budućnost Voli - CSKA, Aleksandar Džikić, Foto: Filip Roganović
Budućnost Voli - CSKA, Aleksandar Džikić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 23.11.2018. 22:14h

Aleksandar Džikić je nakon meča euforično slavio pobjedu nad CSKA, na pres konferenciji bio je miran, ali vidno ponosan...

"Očito da je ovo iznenađenje, pobijedili smo veliki tim, jedan od tri najbolja u Evroligi. Hvala navijačima za podršku i kada smo bili u zaostatku, i kada smo poveli.. Mislim da je oboren rekord po posjeti. Pamtićemo pobjedu nad moćnim CSKA pred rekordnim brojem navijača", rekao je Džikić.

Danilo Nikolić je bio džoker Budućnosti, ne samo zbog koša za pobjedu.

"Vrijeme i strpljenje, to je put. Nije mu lako sa mnom, ali ni meni sa njim. Promijenili smo stil igre, on se otvara odlično, ličimo na ekipu iz prošle sezone. Uspjevamo i da riješimo nešto i u defanzivi. Na nekim utakmicama će moći da se igra ovako, na nekim neće. Za ovakvu igru je potrebno dosta discipline i pameti. U drugom poluvremenu smo igrali pametnije...", kazao je Džikić.

Treća četvrtina je bila za pamćenje...

"Bilo je dobro, da ne filozofiram puno. Treba sad da budem kao nešto skroman, a dobili smo CSKA", kazao je Džikić.

Nije najdraža pobjeda, iako je njegova reakcija nakon meča govorila drugačije - šutnuo je loptu u publiku, slavio sa navijačima...

"Ona iz aprila mi je bila neuporedivo draža... Za reakciju sam se izvinio, neće se ponoviti", kazao je trener Budućnosti.

Budućnost u ponedjeljak igra sa Zadrom, a nakon tog meča četiri igrača idu u reprezentaciju...

"Nikad nisam imao problem da igračima dozvolim da igraju za svoju zemlju. Šta ću bez njih? Imam li drugu opciju", rekao je Džikić.

Fizički ekipa izgleda veoma dobro...

"Pogodili smo šest trojki u zadnjoj četvrtini, nadoknadili minus 14, smatram da je to odraz koncentracije i fizičke spreme. U dobrom smo periodu, vidjećemo koliko će trajati. Najvažnije je da se niko ne povredi, idemo na Olimpijakos sa jednim plejom", kazao je Džikić.

Bonus video: