Šta je sa Kukom, Marićem, Džozefom?

71 pregleda 21 komentar(a)
Omar Kuk, Foto: Abaliga.com
Omar Kuk, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 09.10.2015. 07:46h

Kao velika pojačanja Budućnost Volija u ljetnjem prelaznom roku predstavljeni su Aleks Marić, Divou Džozef, te Omar Kuk, koji je produžio ugovor.

Pošto njihovi ugovori javnosti nisu poznati, a u pitanju su stranci, pretpostavlja se da su to košarkaši koji imaju i ponajveću zaradu.

Njihov učinak u prva tri kola, međutim, više je nego skroman. Omar Kuk je u tri meča ukupno odigrao 74 minuta i postigao ukupno dva poena!

Nekadašnji reprezentativac Crne Gore još se nije upisao iz igre, promašio je svih sedam trojki koje je šutnuo, a oba poena dao je sa linije slobodnih bacanja. Prosječno je imao šest asistencija, a prosječan indeks korisnosti u mečevima sa Krkom i Mega Leksom kod kuće, te Crvenom zvezdom u Beogradu mu je pet.

Aleks Marić je na ta tri meča ukupno odigrao 60 minuta i za to vrijeme postigao ukupno 10 poena. Zvezdi je ubacio 8, Krki dva, a protiv Mege za 16 minuta nije se upisao u strijelce, a imao je jedan skok. Marić je ukupno imao osam skokova, što kada se izvadi prosjek sa tri meča ispada da je njegov učinak za 20 minuta, koliko je prosječno provodio na parketu, 3,3 poena i 2,7 skokova (indeks korisnosti 5,3).

Samo za nijansu veći je prosječan indeks korisnosti Divou Džozefa (5,7). On je za ukupno 67 minuta postigao 22 poena, odnosno 7,3 po utakmici. Imao je i ukupno osam izgubljenih lopti, odnosno 2,3 prosječno.

ABA liga je praktično tek počela, prilika za popravni ima više nego dovoljno, a na Kuku, Mariću i Džozefu je da pokažu da nisu promašene investicije kluba iz Njegoševog parka.

Bonus video: