Jovović: Značajna pobjeda

2 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.10.2015. 22:23h

Poslije loše igre u većem dijelu meča sa Crvenom zvezdom, košarkaši Budućnost Volija su uspjeli ekspresno da se oporave.

Odigrali su sjajnih 13, 14 minuta protiv Mega Leksa, što je bilo dovoljno da se odigura druga pobjeda ove sezone.

"Veoma značajna pobjeda za nas, mislim i potpuno zaslužena. U najavi samog meča smo rekli da ekipa Mega Leksa igra odlično. Savladala je ubjedljivo Partizan, odigrala je veoma dobro u Pioniru sa Zvezdom, bila i na pragu iznenađenja. Značajno je da smo mi večeras bili u defanzivi vrlo konkretni, i jako kvalitetni. Evidentno je da smo prvo poluvrijeme odigrali u visokom ritmu, sa dobrom saradnjom sa dosta lakih poena, protok lopte je bio dobar. U nastavku smo izgubili ritam igre nismo mogli da postižemo poene kao šro smo to radili u prvom dijelu, naročito je loše bilo u trećoj četvrtini, ali smo držali odbranu, pokazali karakter i izdržali utakmicu do kraja”, rekao je Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Gosti su, sa druge strane, upislai drugi neuspjeh u sezoni.

Poraženi su i od Crvene zvezde, a dobili su Partizan na svom terenu.

"Prije svega čestitam Budućnost na pobjedi, zasluženo je pobijedila. Mislim da je početak utakmice odredio kako će sve ići. Premekano smo ušli u ovaj meč, sa previše grešaka, previše izgubljenih lopti. Pričao sam igračima da rano vođstvo može da se obije rivalu o glavu i da možemo da ih stignemo. Uspjeli smo da priđemo na četrir razlike u posljednjoj četvrtini, ali jednostavno, nismo imali dovoljno snage da prelomimo. Oni su pogodili dva bitna šuta, mi smo promašili i onda je Budućnost znalački privela utakmicu kraju. Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan zalaganjem, dali smo sve od sebe, međutim, Budućnost je bolja i to je pokazala”, riječi su stratega Mega Leksa Dejana Milojevića.

Bonus video: