Protiv tradicije i šampiona

Do sada su u „Pioniru” odigrali 11 mečeva u ABA ligi, a domaćin je ostvario deset pobjeda. Jedini trijumf, Podgoričani su ostvarili u sezoni 2009/2010. godine (88:77)
10 komentar(a)
Suad Šehović i Njemanja Dangubić, Foto: Kkcrvenazvezda.rs
Suad Šehović i Njemanja Dangubić, Foto: Kkcrvenazvezda.rs
Ažurirano: 03.10.2015. 07:54h

Nisu košarkaši Budućnost Volija imali vremena da saberu utiske sa meča protiv Krke, a već danas ih čeka novo iskušenje. Gostuju aktuelnom šampionu Crvenoj zvezdi, kojoj pripada uloga favorita u ovom meču.

Osim „crveno-bijelih”, crnogorski šampion će protiv sebe imati i tradiciju. Do sada su u „Pioniru” odigrali 11 mečeva u ABA ligi, a domaćin je ostvario deset pobjeda.

Jedini trijumf, Podgoričani su ostvarili u sezoni 2009/2010. godine (88:77), a tada je u timu bio Sead Šehović (dva poena dao). Dres gostiju u tom meču nosio je i Marko Simonović, sada adut Beograđana.

"Imali smo malo vremena za pripremu meča, a derbi dolazi u nezgodno vrijeme za oba tima. Puno promjena je bilo, nismo još uigrani, a Crvena zvezda je favorit. Napravila je tim koji je glavni kandidat za osvajanje titule u ABA ligi, a imaće prednost domaćeg terena", kaže Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

„Plavi” su u Beograd otputovali juče rano ujutro, a sinoć su odradili i jedini trening pred susret.

"Na nama je da se pripremimo najbolje što možemo u ovo trenutku, da pokušamo da odigramo kvalitetan meč i iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže da napravimo iznenađenje. Momci će, nema sumnje, dati sve od sebe, a da li će to biti dovoljno da osvojimo dva nova boda, ostaje da se vidi".

Ekipa Dejana Radonjića nije blistala na premijeri protiv Mega Leksa, ali je na kraju upisala dva boda i mnogo lakše čeka duel sa našim šampionom.

"Prvo treba imati na umu da se Mega kompletirala još prije starta priprema i da je od svih ABA ligaša odigrala najviše kontrolnih utakmica. Imali smo 15-tak pripremnih mečeva i skloopili su kockice. Crvana zvezda se nije najbolje snašla u prvom poluvremenu, ali je u drugom igrala daleko agresivnije. Nije blistala, ali je na kraju dobila, što jasno poikazuje da imaju veliki kvalitet. Sigurno da će protiv nas željeti da odigraju još bolje, a na nama je da odgovorim energetski na isti način, da budemo agresivni i da im ne dozvolimo lagane poene. Moramo da ih natjeramo da zarade svaki koš".

Protekle sezone je Crvena zvezda bila jedina ekipa koju Budućnost Voli nije uspjela da dobije. Na pitanje šta je potrebno da se konačno nađe rješenje za njihovu igru, mladi stručnjak je bio jasan.

"Da bi se dobila ekipa kvaliteta Crvene zvezde, posebno u gostima, moramo da igramo perfektno i u odbrani i u napadu i da koncentracija, energija i borbenost budu na maksimalnom nivou. Ako tako odigramo, onda ćemo imati šanse da dođemo do pobjede", zaključio je Jovović.

Mitrović: Pobjeda bi nam mnogo značila za nastavak sezone

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović izuzetno cijeni crnogorskog šampiona. Očekuje, kako kaže, težak meč, ali se nada da će zajedno sa saigračima slaviti novi trijumf.

"Budućnost je sigurno jedan od kandidata za najviši plasman, to pokazuje iz godine u godinu, plasmanom među četiri najbolja tima. I ove godine sastavili su ekipu koja po imenima ima takvu ambiciju".

Iako duel dolazi na startu šampionata, može da bude sa psihološkog aspekta izuzetno značajan.

"Ovo je jedan od derbija ove lige, jeste drugo kolo, i možda prerano, ali bi kasnije mogao dosta da utiče na plasman na tabeli. Biće to sigurno dobra, takmičarska utakmica, a pobjeda bi nam mnogo značila za nastavak", zaključio je Mitrović.

Meč u „Pioniru” igra se od 17 sati.

Bonus video: