Šehović i Jaramaz otpisali Slovence

Krka je u ABA ligi u glavnom gradu Crne Gore gostovala osam puta, od čega je upisala sedam neuspjeha
86 pregleda 1 komentar(a)
Sead Šehović, Foto: Abaliga.com
Sead Šehović, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 01.10.2015. 10:26h

Ako se gleda tradicija, onda Krka nema šta da traži u “Morači“. Do sada je u ABA ligi u glavnom gradu Crne Gore gostovala osam puta, od čega je upisala sedam neuspjeha.

Jedini trijumf (93:75) Slovenci su ostvarili u prvoj sezoni (2001/2002) i od tada nisu bili ni blizu slavlja.

Tradicija je, ipak, jedno, a realnost sasvim drugo.

Tim iz Novog Mesta ima kvalitetan tim, „plavi“ su još neuigrani jer su se kasno kompletirali.

I podatak da su u dosadašnjem učešću Podgoričani osam puta premijerne mečeve u sezoni igrali pred svojim navijačima sa skorom 5-3, poziva na oprez.

"Svaki početak je težak, pa će težak biti i duel sa Krkom. Oni su manje mijenjali sastav u odnosu na prošlu sezonu u odnosu na nas, ali dobro smo se pripremili za meč. Ostaje nam da izađemo maksimalno angažovano na teren, damo maksimum u ovom trenutku i opravdamo ulogu favorita. Sigurno da neće biti lako, jer je Krka, vidjeli smo to u pripremi, kvalitetan rival, ali vjerujem u pobjedu", kaže bek Sead Šehović.

Posljednjih pet, šest dana ekipa trenira u kompletnom sastavu, a ostaje da se vidi koliko su uspjeli da slože kockice.

"Pred trenerom je bio težak zadatak da sve uklopi na pravi način, jer smo se kasno kompletirali, ali naše ambicije se dosta razliku od ambicija Krke. Mi želimo da se plasiramo među četiri najbolja tima, to je naša obaveza. Moramo da prevaziđemo sve probleme koje su nas pratile tokom priprema i da sa dva boda otvorimo novu sezonu", optimista je Šehović.

Nemanja Jaramaz se poslije tri sezone vraća u ABA ligu i, kako kaže, jedva čeka početak.

"Nismo najuigraniji, jer smo imali problema sa povredama, sa kasnim dolaskom igrača. Ja sam stigao prije desetak, a Tadija Dragićević prije pet, šest dana, ali mislim da imamo kvalitet da slavimo. Favoriti smo, uz dužno poštovanje Krke, koja ima dobar tim, ali sam siguran da ćemo to opravdati na terenu".

U nedostatku vremena za uigravanje, 24-godišnji Nikšićanin ne želi da traži bilo kakvo opravdanje. Pobjeda nad Krkom je obaveza.

"Krka je u prednosti, jer je praktično kompletna odradila pripreme, ali start je sezone i ne treba odmah tražiti neka opravdanja, neki alibi. To nije korektno prema navijačima, ljudima koji vode ovaj klub. Moramo da pružimo maksimum, da se izdignemo iznad trenutnih problema i da sa dva boda startujemo, što bi nam donijelo dodatnu dozu samopouzdanja", zaključio je Jaramaz.

Raspored

Četvrtak: Budućnost Voli - Krka (19), Zadar - Cibona (17), Olimpija - MZT Skoplje (17), C. Zvezda - Mega Leks (21)

Petak: Tajfun - Sutjeska (17), Cedevita - Igokea (19), Metalac - Partizan (21)

Bonus video: