Bokan: Nadam se da možemo pomrsiti račune Zvezdi i Cedeviti

105 pregleda 15 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.09.2015. 14:24h

U dosta izmijenjenom sastavu, ali sam ambicijama da ostanu u vrhu, odnosno da se plasiraju u plej-of, košarkaši Budućnost Volija dočekuju start nove sezone u ABA ligi, a potom i iskušenja u Evrokupu.

Prošla sezona u kojoj su bili drugi u regularnom dijelu i za malo im je izmakao plasman u Evroligu je veliki motv za sve da pokušaju da nparave sličan rezultat i dokažu da iz godine u godinu rastu kao tim.

Problem predstavlja činjenica da su se kompeltirali tek prije tri, četiri dana, da nijedan od osam kontrolnih mečeva nisu odigrali u punom sastavu, ali “plavi” u tome ne žele da traže alibi.

“Znamo kako je završila prošla sezona, poraz u polufinalu, u petoj utakmici plej-ofa od Cedevite. Čini mi se da taj poraz još boli, ali sa druge strane kao uprava dobili smo prostor još godinu da ispravimo greške u vođenju kluba i da pokušamo da Budućnost Voli pokuša da ponovo dostigne dobar rezultat. Prvenstveni cilj je da budemo među četiri najbolje ekipe u ABA ligi i da prođemo prvi krug Eurokupa. Da pokušamo da ispravimo sve ono u čemu smo griješili prošle sezone. Nadam se da ćemo do aprila računati da možemo pomrsiti račune Crvenoj zvezdi i Cedeviti, klubovima sa nekoliko puta većim budžetom i ambicijama. Odgovornim i kvalitetnim radom možda to i uspijemo”, rekao je Dragan Bokan, predsjednik Budućnost Volija.

Sponzorski puls crnogorskog šampiona jači je za tri nova partnera.

“Upravni odbor je pojačan sa tri sponzora, a u pitanju su Fešn Montenegro, Novi Volvoks i Lovćen osiguranje. Želja nam je da obezbijedimo još bolje funkcionisanje kluba u narednim godinama, a prvenstveno treba svoj posao da odradi stručni štab, igrači i ljudi koji su zaduženi za funkcionisanje kluba. Očekujem da sa Draganom Ivanovićem pokušamo da trasiramo put kada su mlađe selekcije u pitanju. Posljednjih godina se tu nismo dobro razvijali”.

Od startnog meča sa Krkom svi igrači će biti pod posebnom lupom i onaj ko se ne bude zalagao i izgarao za dres klub, mogao bi da bude odstranjen iz tima.

“Trener Igor Jovović je dobio maksimalnu podršku, novi ugovor. Pratićemo iz utakmice u utakmicu angažovanje svakog pojedinca i na taj način određivaćemo se prema njihovom prisustvu u Budućnost Voliju. Njihov ostanak će zavisiti od toga koliko daju klubu”.

Budžet za predstojeću sezonu još nije u potpunosti zatvoren.

“Na dobrom smo putu da obezbijedimo normalno funkcionisanje i finansijsku stabilnost kako bi zaposleni imali redovne plate. Nedostaje nam još 30-40 odsto, ali vjerujem da ćemo zajedno sa ljudima iz Upravnog odbora uspjeti da to sve završimo na pravi način. Stabilan smo klub, u ovome trenutku nikome se ne dugije ni euro. Dolaskom pet igrača dokazali smo da skrećemo pažnju na sebe ne samo u Crnoj Gori, već i u Evropi”, zaključio je Bokan.

Pajović: Idemo ka vrhu

Sportski direktor Gavrilo Pajović je ponovio da je bilo dosta posla u prelaznom roku. Otišlo je sedam, a došlo pet novih igrača.

“Vjerujem da smo napravili dobar posao. Napravili smo ekupu koja je spoj mladosti i iskustva. Pored odličnih rezultata ove sezone mislili smo malo i na budućnost Budućnosti. Sa ovim mladima igračima koji su u rosteru - Vasilije Baćović, Ognjen Čarapić, Vaslije Radunović, Andrija Slavković i Aleksa Ilić, su budućnost kluba i uz iskusne igrače. Nadam se da ćemo uspješno startovati i da ćemo u jedan novi plan, novu ekipu i energiju, vratiti publiku. Idemo ka vrhu, u svakoj utakmici daćemo maksimum. Dobro se radi i nema razloga da nemamo optimizam i da će dobrim igrama vratiti navijače u dvorani”, optimista je Pajović.

Jovović najavljuje veliku borbu

Šef stručnog štaba Igor Jovović izrazio je zadovoljstvo što klub funkcioniše u sjajnim uslovima, iako je ekonomska situacija veoma teška.

“Značajno smo promijenili tim, dosta je novih igrača. Promijenili smo i koncept, jer ćemo pored iskusnih igrača pokušati da mladost Budućnost Volija i potencijal crnogorske košarke isturimo u prvi plan. Potrebo je veliko strpljenje i veliki rad, ali sam siguran da ćemo kako sezona bude odmicala biti sve bolji. ABA liga i Eurokup su zahtjevna takmičenja, izazovi za nas, u kojima ćemo se sudariti sa timovima koji su kvalitetniji od nas i budžetski jači, ali suguran sam da ćemo i u tim mečevima velikom energijom i motivacijom uspjeti da napravimo dobar rezultat”.

Suad Šehović: Željni smo dokazivanja

Kapiten Suad Šehović će i u novoj sezoni biti jedan od nosilaca igre Budućnost Volija.

“Svi smo željni dokazivanja i novih utakmica. Na početku sezone neće biti lako, kasno smo se kompletirali, ali mogu obećati da ćemo svi dati 100 odsto svojih mogućnosti i da će to iz utakmice u utakmici biti sve bolje. Pozvao bih navijače da nam pomognu, sada kada nismo možda najbolje uigrani i da nam pomognu sa tribina. Obećavam borbenost, a rezultati će doći”, jasan je Šehović.

Bonus video: