Došao sam u klub sa velikom tradicijom

109 pregleda 14 komentar(a)
Tadija Dragićević, Foto: Filip Roganović
Tadija Dragićević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.09.2015. 11:15h

Čitavo ljeto je uprava Budućnost Volija tražila pojačanja na poziciji krilnog centra. U opticaju je bilo mnogo imena - Markus Lendri, Stiven Smit, Dehuan Samers, Ostin Dej, a na kraju je dres crnogorskog košarkaškog šampiona zadužio Tadija Dragićević. Rođeni Čačanin je bio slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Strazburom.

Čekao je novi inostrani angažman, bio je blizu selidbe u Laboral Kuću, a kada je i definitivno bilo jasno da od prelaska u Vitoriju nema ništa, odlučio je da potpiše za Podgoričane.

"Drago mi je što sam ponovo, tako da kaže, u našoj košarci. Budućnost je veliki klub, sa velikom tradicijom, koji je uvijek u samom vrhu. Posebno je to slučaj posljednjih sezona. Uvijek se ovdje igrala dobra košarka, a to su Podgoričani pokazali prošle sezone, kada su bili drugi na kraju regularnog dijela sezone u ABA ligi. Ove sezone ćemo imati dosta dobru ekipu, napravljen je spoj mladosti i iskustva i očekujem dobre rezultate. Nezahvalno je bilo šta obećavati, posebno jer takmičenje nije ni počelo, ali daćemo sve od sebe da napravimo što bolji rezultat, odnosno budemo u vrhu", rekao je Dragićević za „Vijesti”.

Pred 29-godišnjim košarkašem je težak zadatak da se do 1. oktobra i starta ABA lige uigra sa ostatkom ekipe.

"Pokušaću da se uklopim što prije u sistem igre, znam da me čeka dosta posla. Spreman sam na naporan rad. Malo sam kasno došao, za kratko vrijeme moram da „pohvatam” sve stvari što se tiče napada i odbrane. Poznajem dosta dobro ligu, upoznat sam sa načinom rada u Budućnosti i vjerujem da ću na pravi način doprinijeti da klub postigne najbolje moguće rezultate.

S obzirom na iskustvo koje ima, očekivanja od Dragičevića, posebno javnosti i navijača su velika.

"Znam šta me čeka, znam da su očekivanja javnosti i navijača velika, posebno nakon prošle sezone. Imam dovoljno iskustva da se nosim sa tim, mnogo je drugačije na našim prostorima nego u inostranstvu. Ovdje je veći pritisak i veća odgovornost, a imao sam prilike da se sa tim sretnem dok sam igrao za Crvenu zvezdu. Siguran sam da ću ja, kao i čitava ekipa uspjeti sa tim da se izborimo".

Iako je bio bez ugovora, krilni centar nije gubio vrijeme tokom ljeta. Individualno je trenirao i u Crnu Goru je stigao fizički dobro spreman.

"Spreman sam, trenirao sam individualno, a pokušaću da do starta ABA lige podignem fizičku spremu na još veći nivo. Znam da nas čeka teška serija, pet mečeva za 11 dana. Isto je bilo i prošle sezone, negdje u ovo isto vrijeme sam potpisao za Strazbur i nije bilo nikakvih problema sa te strane. Potrebno je da se za kratko vrijeme što više uigram sa novim saigračima i da opravdam očekivanja svih u klubu. Spreman sam za to, motivisan sam i siguran sam da ću svojim kvalitetom pomoći klubu", zaključio je Dragićević.

Karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi, a potom je igrao za Mega Leks, Lotomatiku, Albu, Bijelu, Azovmaš, Anadolu Efes i Strazburg. Za Francuze je prošle sezone odigrao 64 meča sa prosječnim učinkom od 6,9 poena i 2,5 skokova.

Bonus video: