Predsjedništvu KSCG dovoljno i zlato sa Igara malih zemalja?!

3 komentar(a)
Bogdan Tanjević, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Bogdan Tanjević, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 24.09.2015. 19:15h

Prije pet dana je završen treći Eurobasket na kojem su nastupale 24 zemlje. I dok su se Letonci do kraja borili za odlazak na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, za koji su posljednju vizu ugrabili Česi, u Košarkaškom savezu Crne Gore se zadovoljavaju zlatom na Igrama malih zemalja?!

Umjesto da više od godinu nakon debakla u kvalifikacijama za EP ponude rješenje kako se to nikada više ne bi ponovilo, članovi Predsjedništva KSCG su konstatovali „da su seniori osvajanjem zlatne medalje na Igrama malih zemalja Evrope na Islandu i seniorke osvajanjem sedmog mjesta na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Rumuniji, ostvarili odlične rezultate”.

O kvalitetu takmičenja na Islandu dovoljno govori činjenica da su domaći sportisti uzeli 115 medalja, Luksemburg 80..., ali je gazdama crnogorske košarke dovoljno zlato sa tog takmičenja.

„Usvojeni su izvještaji i data je podrška selektorima svih reprezentativnih selekcija”, piše u saopštenju nakon sjednice Predsjedništva, ali se ne zna na koga se mislilo, jer seniori nemaju selektora. Uzgred, o odsustvu bilo kakvih aršina govori da niko nije smijenjen, iako je konstatovano da mlada i juniorska selekcija nijesu ispunile očekivanja, pošto će naredne godine biti u B diviziji.

Bonus video: