EUROBASKET NA TELEVIZIJI VIJESTI

Đorđević: Bilo je suza, želimo medalju

3 komentar(a)
Aleksandar Đorđević, Foto: Reuters
Aleksandar Đorđević, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.09.2015. 16:42h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da su igrači teško podnijeli poraz od Litvanije u polufinalu Evropskog prvenstva, ali da i pored toga imaju veliku želju da se na kraju šampionata okite medaljom.

"Bilo je svega, svakakvih reakcija... I razočarenja i suza od strane svih, ali to je sve sastavni dio sporta. Neke stvari jako teško padnu čovjeku, pogotovo igračima, koji imaju svoje snove. Ne smijemo da prestanemo da sanjamo, ne smijemo da prestanemo da živimo za te snove, da radimo... Jer samo tako dolazimo do ostvarenja... Do toga se stiže otvorenim očima, a nama je potrebni sa velikom dozom realnosti da uđemo u dalja takmičenja, dalje utakmice", rekao je Đorđević novinarima u Lilu.

Srbija je sinoć u polufinalu Evrobasketa poražena od Litvanije sa 64:67, pa će u okršaju za treće mjesto u Evropi igrati sa domaćinom Francuskom.

"Mi smo ovdje i idemo na pobjedu. Kao što smo u svaku utakmicu išli. Imamo snagu, kako mentalnu, tako i fizičku.... Imali smo razgovore. Momci su orni i željni da dođu do medalje, mislim da bi to bilo sjajno. Učinićemo sve što je u našoj moći da dođemo do te medalje. Neće biti ni malo lako. Ako je neko povređijen, to su onda Francuzi, koji su očekivali i spremili svu ovu feštu za njih i za neko slavlje njihove generacije. Sigurno će doći sa osvetničkom željom, ali mi nemamo čega da se plašimo, imamo svoje kvalitete i tako ćemo igrati", rekao je Đorđević.

Srbija je posljednji put na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Turskoj igrala utakmicu za treće mesto, ali su tada izabranici Dušana Ivkovića poraženi od Litvanije.

"Pričali smo o tome danas... Tu smo došli jer je bila jedna situacija na našu štetu... To su stvari koje sjutra želimo da izbjegnemo. Da ne doživimo mentalni pad. Igrači, koji su tada igrali meč bi se sada mnogo bolje spremili na mentalnom nivou. Bilo bi lijepo da narednih 10 do 15 godina stalno budemo u četiri najbolje ekipe i da igramo na jednu loptu... To su prave vrijednosti koje nosi sport. Čast nam je što smo dio ovoga", rekao je Đorđević.

"Željeli smo da prođemo u finale, da dođemo do najsjajnije medalje... Ipak, ostala nam je još jedna utakmica... Postoji ozbiljna želja da dođemo do medalje", dodao je on.

Utakmica za treće mjesto između Srbije i Francuske igraće se sjutra od 14 sati. Prenos možete pratiti na televiziji "Vijesti".

Preporučujemo za Vas