Gasol: Imamo lijepu priliku da vratimo zlato u Španiju

4 komentar(a)
Pau Gasol, Foto: Reuters
Pau Gasol, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.09.2015. 10:20h

Najbolji španski košarkaš Španije Pau Gasol vjeruje da njegova selekcija ima odličnu priliku da poslije četiri godine vrate titulu šampiona Evrope.

Izabranici Serđa Skariola sinoć su u polufinalu savladali domaćina Francusku poslije produžetaka 80:75 i u finalu čekaju pobjednika večerašnjeg duela između Srbije i Litvanije (21 sat, TV Vijesti).

"Odigrali smo još jedan odličan meč. Borili smo se od prvog minuta, bilo je veoma teško, ali smo sve vrijeme vjerovali u pobjedu. Nismo se predavali i uspjeli smo da se plasiramo u finale. Želimo zlato i imamo lijepu priliku da dođemo do njega", rekao je Gasol.

Centar Čikago Bulsa bio je najbolji pojedinac meča sa čak 40 poena, 11 skokova i tri blokade, za indeks korisnosti - 52.

"Znali smo da moramo da damo i više od svojih mogućnosti kako bismo nadigrali Francusku. Sada moramo da se odmorimo i spremimo za finale", naveo je Gasol i dodao da su sudije odradile posao najbolje moguće.

Selektor Španije Serđo Skariolo rekao je da je njegova ekipa pokazala jak karakter i da je zaslužila da se bori za zlatnu medalju.

"Dokazali smo na terenu, iako smo mi to znali, da smo mentalno jaki i da imamo jak karakter. Gubili smo 11 poena na kraju treće četvrtine, ali nismo odustajali, uspjeli smo da se povežemo u napadu i u odbrani da zaigramo jaku odbranu koja je donijela rezultat. Moja ekipa je zaslužila da igra u finalu", rekao je Skariolo.

"Sjajan je osjećaj pobijediti u ovako prelijepoj atmosferi. Pobedili smo izuzetno jakog protivnika, koji ima mnogo talenta i iskustva. Ponosan sam na svoje igrače što su ostvarili bitnu pobjedu. Sjajan je osjećaj biti u finalu... Ostala je još jedna utakmica, ali ćemo prije toga malo uživati što smo izborili plasman na Olimpijske igre", zaključio je Skariolo.

Finalna utakmica na stadionu u Lilu na programu je u nedjelju od 19 sati.

Bonus video: