Božić naslijedio Vujoševića

132 pregleda 4 komentar(a)
Petar Božić, Foto: ABA LIGA
Petar Božić, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 16.09.2015. 12:47h

Ono što se znalo već danima, dobilo je i potvrdu.

Petar Božić je imenovan za novog trenera Partuzana, a na tom mjestu naslijedio je Duška Vujoševića.

Njegovi pomoćnici biće bivši igrači „crno-bijelih“ Dušan Kecman i Vule Avdalović, a ostajo je Goran Tadić iz starog sastava.

„Velika mi je ćast što sam ovdje, ali i velika odgovornost. Klub se pojačava s obzirom na specifičnu situaciju. Pred nama je jako težak period u kojem je najbitnije, a već smo dosta puta pomenuli, formiranje stručnog štaba i postepeno formiranje ekipe koja će u perspektivi moći da bude u skladu sa očekivanjima", rekao je Božić na promociji.

On je objasnio da kad je došao da budem pomoćni trener, priželjkivao je da jednog dana postanem prvi trener.

„Situacija jeste teška, ogroman je ovo izazov i odgovornost, ali spreman sam da dam sve od sebe da budemo u skladu sa ambicijama, a ambicije su u skladu su sa mogućnostima. Svaku priliku koja nam se pruži iskoristićemo da napravimo nešto novo. Duga je sezona, puna uspona i padova“.

Božić se zahvalio i nekadašnjem učitelju Vujoševiću.

„Razgovarao sam sa Duletom, zvao sam ga istog dana kad mi je Nikola Peković ponudio posao. Imam jako dobar i korektan odnos sa njim, jako ga cijenim i poštujem, naučio sam od njega mnogo kao igrač i kao trener. Hvala mu na tome. Moram sada da se okrenem naprijed“, zaključio je Božić.

On je boje Partizana branio od 2004. do 2012. godine, a za to vrijeme je osvojio osam nacionalnih titula, pet trofeja ABA lige i isto toliko nacionalnih Kupova.

Bio je i dio ekipe koja je učestvovala na „fajnal-foru“ Evrolige u Parizu 2010. godine.

Bonus video: