OKK Spars tuži Cedevitu zbog transfera Baja

77 pregleda 0 komentar(a)
Darko Bajo, Foto: FIBA EVROPA
Darko Bajo, Foto: FIBA EVROPA
Ažurirano: 16.09.2015. 13:39h

Da li je na pomolu afera? Sarajevski OKK Spars podniio je tužbu protiv Cedevite zbog, kako tvrde, nelegalnog prelazak Darka Baja (16), kadetskog reprezentativca Hrvatske, u redove tog kluba.

Predsjednik OKK Spars Nihad Selimović rekao je da se ovaj postupak Zagrepčana može nazvati samo otimačinom, jer mladi Bajo ima validan ugovor na još dvije godine.

„Zvali su nas iz Cedevite, ali su ponudili nerazumno mali iznos kada se uzme u obzir koliko smo mi platili Darka, kada je iz Viteza prelazio kod nas, kao i sredstva koja smo uložili u njega da bi danas bio to što jeste, reprezentativac i jedan od najboljih igrača svog uzrasta u Evropi. Naravno, odbili smo i odmah smo obavijestili KS BiH da je Bajo suspendovan, kako ga Cedevita ne bi mogla registrovati“, objasnio je Selimović.

Selimović je ogorčen i na menadžera Miška Ražnatovića, vlasnika agencije „Beobasket“.

"Ono što je jako zanimljivo jesu i drugi ljudi koji se odjednom pojavljuju u čitavoj priči, tačnije agencija „Beobasket“ na čelu sa Miškom Ražnjatovićem. Javio se odjednom kao Darkov menadžer sa namjerom da pokušamo riješiti ovaj problem. Hoštaplerski pokušavaju uništiti i OKK Spars kao što su to učinili sa Bosnom“, zaključio je Selimović.

Bonus video: