Francuska - Letonija (21)

0 komentar(a)
Vensan Kole, Foto: Beta/AP
Vensan Kole, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.09.2015. 08:14h

Francuzi su sa pola snage ostvarili svih pet pobjeda u grupi, a na isti način su dobili i Tursku u osmini finala.

U četvrtfinalu aktuelnog šampiona Evrope čeka utakmica sa Letonijom (21 čas), koja je među osam najboljih prošla poslije pobjede nad Slovenijom.

"Znamo mnogo o selekciji Letonije. Igrali smo sa njima na posljednja tri Eurobasketa i sada su mnogo opasniji nego tada. I kada vode i kada gube, ne odustaju od svog sistema igre, a ako ih krene šut za tri poena, mogu svakome napraviti dosta problema. Zato će biti najvažnije da dobro odigramo u odbrani, da ih natjeramo na teške šuteve. Jesmo favoriti, ali to ne znači da ćemo lako doći do pobjede. Igrači moraju da budu fokusirani od prvog do posljednjeg minuta", objasnio je Vensan Kole, selektor Frnacuske.

Ainars Bagatskis, selektor Letonije, je naglasio da je plasman njegovog tima u četvrtfinale veliki uspjeh.

"Suvišno je pričati o kvalitetu Francuske. Radi se o timu koji je najveći favorit za osvajanje zlata i koji je sve rivale do sada lako pobijedio. U svojim redovima domaćin ima NBA zvijezde, igrače koji igraju značajnu ulogu u Evroligi, kao i odličnog trenera. Mogu samo da zamislim kakva nas atmosfera čeka i to će biti velika prednost domaćina. Za moje igrače je to velikim motiv da se pokažu u pravom svjetlu. Pokušaćemo da im pariramo na najbolji mogući način i da ih, ako ništa drugo, bar namučimo i natjeramo da „zarade” svaki poena", riječi su Bagatskisa.

Bonus video: