Novicki možda ostane u dresu "pancera"

60 pregleda 1 komentar(a)
Dirk Novicki, Foto: BETA AP
Dirk Novicki, Foto: BETA AP
Ažurirano: 11.09.2015. 17:36h

Pretužan kraj najplemenitije reprezentativne karijere. Jedna od najvećih zvijezda svjetske košarke, ponajbolji evropski igrač svih vremena, momak koji je igrao kvalifikacije po raznoraznim zabitima na Starom kontinentu, otišao je uz suze. I ovacije kakve zaslužuju samo istinske legende, hodajući velikani...

Dovoljno je reći Dirk Novicki. I pogledati dirljive scene oproštaja od nacionalnog dresa jednog od najvećih sportista svih vremena i sve je jasno.

Svi u „Mercedes Benc areni” u Berlinu su ustali i odali počast čovjeku koji je puno dao svjetskoj košarci, a pogotovo svojoj Njemačkoj, koju je sam vukao do bronze na Mundobasketu u SAD 2002. i finala Evropskog prvenstva u Beogradu tri godine kasnije...

A tako malo je nedostajalo da čovjek koji nije ni umio, ni htio da kaže „ne” svojoj zemlji, čak i kada je bio svjestan da je uz njega tek 11 prosječnih košarkaša, stigne do osmine finala.

Njemci su u posljednje kolo ušli sa saznanjem da ih samo trijumf nad velikom Španijom može ugurati među 16 najboljih.

Danas se pojavila informacija da bi zbog navijača Novicki mogao da ostane i dalje u dresu "pancera".

Postoji mogućnost da Njemačka bude domaćin kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre i da bi tada mogao da igra.

Nije naodmet podsjetiti se 10 najboljih poteza Njemca u NBA ligi.

Bonus video: