PROSLAVLJENI KOŠARKAŠ O ODLASKU IZ KSCG

Šćepanović: Drobnjaka i mene Pavićević je optužio za neprijatelje

Vlado Šćepanović, legenda crnogorske košarke, evropski i svjetski šampion, kazao je da je bivši selektor Luka Pavićević optužio njega i Predraga Drobnjaka, još jednog velikana, da su bili glavni krivci za to što se Crna Gora nije plasirala na Eurobasket
125 pregleda 47 komentar(a)
Vlado Šćepanović, Foto: Filip Roganović
Vlado Šćepanović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 10.09.2015. 08:39h

Vlado Šćepanović, legenda crnogorske košarke, evropski i svjetski šampion, kazao je da je bivši selektor Luka Pavićević optužio njega i Predraga Drobnjaka, još jednog velikana, da su bili glavni krivci za to što se Crna Gora nije plasirala na Eurobasket.

Šćepanović je to izjavio gostujući na Televiziji Vijesti u specijalnoj emisiji povodom Eurobasketa.

"Pavićević je govorio o tome ko je kriv za debakl reprezentacije u kvalifikacijama za Eurobasket i po njemu najveći krivci i neprijatelji nacionalnog tima i crnogorske košarke bili smo moj kum Predrag Drobnjak i ja", kazao je Šćepanović.

Prvi kapiten crnogorske reprezentacije u istoriji, koji je u vrijeme kvalifikacija za Eurobasket obavljao funkciju koordinatora mlađih selekcija u KSCG, naglasio je da je Pavićević iskoristio intervju Predraga Drobnjaka u "Vijestima" da ih optuži da su radili protiv nacionalnog tima.

"Peđa je dao izjavu u novinama o stanju crnogorske košarke. Normalna priča, košarkaška, i kritička, što je i normalno kada je rezultat takav kakav jeste. I taj intervju poslužio je selektoru da nas optuži direktno, i to na sjednici Predsjedništva KSCG", ispričao je Šćepanović.

To je i bio razlog zbog koga je Šćepanović napustio funkciju u KSCG i što je od tada, praktično, izolovan iz košarkaških institucija.

"Ako je to tako, ako sam ja glavni neprijatelj, onda meni više i nije mjesto tu. Neka to neko radi bolje od mene. A rezultati se vide", istakao je Šćepanović.

Sve mlađe selekcije Crne Gore ove godine doživjele su debakl na takmičenjima na kojima su učestvovale.

Na pitanje kako ocjenjuje stanje u crnogorskoj košarci, Šćepanović je citirao dio iz filma Živka Nikolića:

„Kume ostaviše me bez posla. Pa jesi li, kume, pričao šta protiv sistema i reformi? Eee....onda ti ne mogu pomoći”. E, tako je bilo nakon Drobnjakovog interevjua. Luka je želio da opravda sebe, a bolje da je malo obratio pažnju na košarkaške stvari i od koga je izgubio. Ali, dok ne pogledamo sebi u oči nećemo naći istinu", zaključio je Šćepanović.