Mirotić: Žao mi je, nisam shvatio da je zastava

"Ni u jednom trenutku nisam shvatio da je bila zastava, a još manje zastava Srbije. Gledao sam u pod kada mi je nešto palo na lice. Nikada ne bih uvrijedio nijedan simbol zemlje"
0 komentar(a)
Nikola Mirotić, Foto: Screenshot (YouTube)
Nikola Mirotić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 09.09.2015. 08:20h

Košarkaški reprezentativac Španije Nikola Mirotić pocijepao je srpsku zastavu nakon utakmice Španije i Italije na Evropskom prvenstvu za košarkaše.

Podgoričanin rođen 1991. krenuo je po završetku meča ka svlačionici iznerviran i na ulazu u tunel navijači Srbije mahali su nad njim zastavom svoje zemlje.

Prišavši im na putu ka izlazu, Mirotić je zgrabio srpsku zastavu i povukao je. Bijeli dio ostao mu je u ruci, pocijepan.

Nedugo potom, u miks zoni, na insistiranje srpskih novinara, portparol španske reprezentacije Ibon Lande saslušao je šta se dogodilo i otišao po Nikolu, ali se nije vratio sa njim, prenosi Mondo.rs.

"Uvjeren sam u to da Mirotić nije znao da je u pitanju srpska zastava. Da nije vidio da se o njoj radi. To mi Nikola nije rekao, ali sam uvjeren da je tako bilo, jer Mirotić jako dobro zna šta taj potez znači i kako bi to moglo da bude protumačeno".

Uprkos objašnjenjima da je i za Mirotića bolje da objasni taj potez, Lande je najavio da će španski krilni centar biti na raspolaganju medijima tek sjutra.

Mirotić se poslije incidenta oglasio na društvenoj mreži Twitter.

"Duboko žalim zbog svoje reakcije koju sam imao po završetku utakmice, a li ni u jednom trenutku nisam shvatio da je bila zastava, a još manje zastava Srbije. Gledao sam u pod kada mi je nešto palo na lice. Nikada ne bih uvrijedio nijedan simbol zemlje".

Mirotić je rođen u Crnoj Gori, a igra za reprezentaciju Španije, gdje se kao igrač afirmisao u Real Madridu, a sada nastupa za Čikago, u američkoj NBA ligi.

Španija je poražena od Italije (105:98) u meču trećeg kola grupe B Eurobasketa.

Bonus video: