Đorđević: Ozbiljno pristupamo Islandu, imamo mjesta za napredak

"Stefanson je rekao (Stefanu) Markoviću da dolaze da nas pobijede... Zbog toga nam se uključuje lampica i shvatamo ovaj meč kao dodatno upozorenje", kazao je Đorđević
1 komentar(a)
Aleksandar Đorđević, Foto: Beta
Aleksandar Đorđević, Foto: Beta
Ažurirano: 07.09.2015. 15:55h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da bi njegova ekipa trebalo maksimalno ozbiljno da pristupi utakmici trećeg kola grupe B Evropskog prvenstva i dodao da je zadovoljan dosadašnjim učinkom na šampionatu, ali da ima još mjesta za napredak.

"Kada je početak šampionata, kada je još uvek takmičenje u grupama, kada su svi svježi, onda ne postoji ekipa koja je favorit. Mi poštujemo svakog protivnika, pa tako i Island. Oni igraju ovdje sa fenomenalnom podrškom navijača, posjeduju timski duh, igraju tipičnu brzu košarku, svi im šutiraju za tri poena, a u odbrani su izuzetno pametni kod preuzimanja. Pokazali su kvalitet i karakter", rekao je Đorđević.

"Stefanson je rekao (Stefanu) Markoviću da dolaze da nas pobijede... Zbog toga nam se uključuje lampica i shvatamo ovaj meč kao dodatno upozorenje. Moramo najozbiljnije da priđemo utakmici, a ja ne sumnjam da će moji igrači to uraditi. Ne smijemo da mislimo da će utakmica biti lagana", dodao je on.

Srbija je u prva dva kola na Eurobasketu ostvarila dvije pobjede - protiv Španije i Njemačke, dok je Island dva puta poražen.

U grupi B na EP je danas slobodan dan, a Đorđević je rekao da ga ekipa koristi na najbolji mogući način za oporavak.

"Rezultatom sam zadovoljan, jer smo došli do nečega čemu smo težili... To je sve zasluga dobrog i napornog rada, zalaganja, kao i odličnog odnosa i pristupa igri. Nisam zadovoljan, jer imamo dosta konceptualnih grešaka kod nekih igrača koje nam se pojavljuju i onemogućavaju da igramo odbranu kako smo je spremili... Tu se dosta trošimo.. To je sve stvar koncentracije. Moramo bolje", rekao je Đorđević.

Dodao je da će ekipa uz malo "smirenosti i staloženosti" doći do efikasnije igre u napadu.

"Pogodićemo šuteve... Polako ćemo ih nalaziti. U prva dva meča smo imali dosta ishitrenih, koji kao da vrijede devet poena. Toga nema. Sa malo smirenosti i staloženosti igra će da dođe do nas, a ne mi nju da jurimo. U svakom slučaju idemo dalje čvrsto sa obje noge na zemlji.

Meč sa Islandom se igra sjutra od 14.30 časova.

Bonus video: