NIKOLA VUČEVIĆ ZA TELEVIZIJU "VIJESTI"

Francuzi glavni favoriti, čitava nacija je uz njih

4 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: Boris Pejović
Nikola Vučević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.02.2019. 21:47h

Centar Orlanda Nikola Vučević bio je sinoć specijalni gost televizije „Vijesti” u sklopu Eurobasketa, koji je počeo.

Dvadesetčetvorogodišnji košarkaš je, osim komentarisanja mečeva, pričao i o karijeri, ciljevima, svom jednom uobičajenom danu, druženju u Orlandu...

"Moj cilj je da iz sezone u sezonu budem sve bolji i bolji, kao i da dam pun doprinos uspjesima Orlanda. Najveća želja mi je da nastupam na ol-star meču, što bi bilo ispunjenje sna za mene”, objasnio je Vučević.

O ambicijama „magičnih” je rekao:

"Ostali su nosioci igre iz prošle sezone, iskusniji smo za jednu godinu i želja nam je da se borimo za ulazaka u plej-of. Nadam se da to možemo ostvariti”.

Vučević je naglasio da je imao sreće što ima sjajnu atmosferu unutar tima.

"Sa svima se družim na terenu i van njega. Ima nekoliko iskusnijih koji imaju porodice i sa njima se nešto manje družim. Posebno sam blizak sa Evanom Furnijeom. On je iz Francuske, a ja sam živio u Belgiji i često pričamo na francuskom da nas niko ne razumije. Bio sam blizak i sa Kajlom O'Kvinom, ali se on preselio u Njujork. Moram da kažem da sam imao sreće što sam došao u Orlando, koji ima dobru atmosferu”.

Tokom sezone nema mnogo slobodnog vremena.

"Ako igramo utakmicu, ujutro je šuterski trening, a potom i priprema - skauting i razgovor o protivničkim igračima. Potom slijedi odmor i meč. Ako taj dan ne igramo, onda ujutro imamo trening, a zatim priprema za naredno iskušenje”.

Momak rođen u Švajcarskoj je bio zadovoljan igrom Srbije i Španije u derbiju prvog dana EP.

"Radi se o timovima koji su favoriti za medalje. Srbija je počela meč malo u grču, a kada su se „opustili” sve je to izgledalo daleko bolje. Francuska je favorit broj jedan, a pričao sam sa Furnijeom o šampionatu. Oni su dugo čekali ovo takmičenje, žele da ponove uspjeh iz Slovenije i da se plasiraju na OI. Čitava nacija je stala uz njih. Imaju dovoljno iskustva i kvalitetih igrača da se nose sa pritiskom i sigurna sam da to neće biti nikakav problem za njih”, zaključio je Vučević.