Vučević: Francuska ispred Španije i Srbije

Francuska je glavni favorit za titulu prvaka, a najozbiljnije rivale u borbi za trofej Evropskog prvenstva imaće u reprezentacijama Španije i Srbije, ocijenio je centar Orlanda Nikola Vučević
0 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: TV Vijesti
Nikola Vučević, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 04.09.2015. 14:10h

Francuska je glavni favorit za titulu prvaka, a najozbiljnije rivale u borbi za trofej Evropskog prvenstva imaće u reprezentacijama Španije i Srbije, ocijenio je centar Orlanda Nikola Vučević. On je u intervjuu agenciji MINA kazao da Francusku ima kompletnu ekipu, dobro pokrivenu na svim pozicijama.

"Glavni igrač im je Toni Parker koji ima ogromno iskustvo i zna kako se osvajaju titule", kazao je Vučević.

Prema njegovim riječima, Srbija je uz Španiju, a poslije Francuske, među glavnim favoritima za osvajanje EP.

"Tokom priprema su odlično igrali. Njih krasi timski duh i timska igra, a to je najveći kvalitet koji možete da imate, da svi igraju kao jedan. Imaju i igrače koji su sposobni da preuzmu odgovornost na kraju utakmica, kada se odlučuje pobjednik", kazao je Vučević.

On je, komentarišući šanse reprezentacija država bivše Jugoslavije, kazao da vjeruje da bi Hrvatska na predstojećem šampionatu mogla ostvariti dobar rezultat.

"Hrvatska već godinama ne ostvaruje rezultate koji se očekuju od njih u odnosu na kvalitet koji imaju. Ipak, imaju kontinuitet, ekipa dugo godina igra zajedno, igrači se odlično poznaju. Mislim da ove godine mogu napraviti dobar rezultat", rekao je Vučević.

On je kazao da će šampionat, imajući u vidu da je kvalifikacioni za Olimpijske igre, biti među kvalitetnijim u posljednjih desetak godina.

"Veliki je ulog, svi žele da se domognu mjesta na Olimpijskim igrama i zbog toga su se svi igrači odazvali. Siguran sam da će se igrati odlična košarka", kazao je Vučević.

On je kazao da od nove NBA sezone očekuje da bude još bolja od prošle.

“To mi je uvijek cilj da napredujem iz godine u godinu. Smatram da u svim segmentima igre mogu da napredujem, još sam mlad i trudim se da usavršavam svoju igru svakodnevno. Cijelo ljeto sam trenirao naporno da bi se vratio u Orlando spreman i bolji igrač nego što sam bio”, kazao je Vučević.

On je kazao da je cilj Orlanda u novoj sezoni da se bori za plej-of.

“Vrijeme je da se napravi korak ka tome, nakon tri sezone u kojima smo sazrijevali kao ekipa”, zaključio je as Orlanda i crnogorske reprezentacije.

Bonus video: