Grabar-Kitarović i Demirel proglasili šampionat otvorenim

1 komentar(a)
EP otvaranje, Foto: Http://www.hks-cbf.hr/
EP otvaranje, Foto: Http://www.hks-cbf.hr/
Ažurirano: 04.09.2015. 08:57h

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i prvi čovjek FIBA Evrope Turgaj Demirel, sinoć su zajednički proglasili Eurobasket 2015 otvoren tokom ceremonije u Zagrebu.

Njima su se na glavnom zagrebačkom trgu pridružili i visoki hrvatski zvaničnici - Vedran Mornar, ministar nauke, obrazovanja i sporta, Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, i Ivan Šuker, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS), kao i brojne košarkaške legende.

Predsjednica Hrvatske pohvalila je odluku da ta zemlja bude domaćin ne samo grupne faze takmičenja, već i ceremonije svečanog otvaranja.

“Nadam se da će sve reprezentacije i navijači ponijeti sa sobom samo najbolje utiske iz Zagreba i Hrvatske. Danas Hrvatska ima odlične mlade košarkaše koji grade svoju i budućnost hrvatske košarke na čvrstim temeljima, a velika takmičenja poput Evropskog prvenstva značajna su za dalje ohrabrenje i inspirisanje mladih da streme uspjehu”, istakla je predsjednica Hrvatske.

Demirel je u svom obraćanju podsjetio je da je EP 1989. u Zagrebu bilo jedno od najboljih evropskih prvenstava svih vremena.

“Odluka FIBA Evropa da se ove godine takmičenje održi u četiri zemlje odražava našu posvećenost i želju da vratimo košarku navijačima. Evropske legende poput Dražena Petrovića dovele su svoje selekcije na podijum. Oni su inspirisali mlađe generacije sportista da jure svoje košarkaško snove. Ove godine Hrvatska, Francuska, Njemačka, Letonija služiće kao pozornice za novu generaciju legendi da zauzmu svoje mjesto u istoriji košarke”, objasnio je Demirel.

Interesovanje navijača za šampionat je ogromno, pa je do sada već prodato više od 460.000 ulaznica.

Bonus video: