Ivanović: Budućnost mora biti brend

144 pregleda 12 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.08.2015. 18:12h

Prije petnaestak dana, Dragan Ivanović je promovisan u direktora mlađih kategorija Budućnost Volija, a danas je predstavio tim saradnika.

Za budućnost crnogorskog šampiona brinuće se još Miodrag Dile Jovanović, Nenad Milošević, Miloš Radović, Ivan Todorović, Marko Sekulić i Đorđe Obradović.

„Naš plan rada će se bazirati na djeci rođenoj 2001. i 2002. godine i posebno na godištu 2003/04. To su generacije koje ćemo pokušati da dovedemo do prvog tima Budućnosti. Što se tiče kadeta i juniora, tu za sada ne možemo puno uticati, niti mijenjati. Želim da implementiram moj način rada, da ostavim pečat. Cilj je da talentovana djeca iz Crne Gore dolaze u Budućnost i da iz svake generacije napravimo dva igrača za prvi tim. To bi bio ogroman uspjeh'', objasnio je Ivanović.

Nekadašnji kapiten „plavih” je objasnio da Budućnost mora da bude gradski i državni klub.

„Treba da bude brend i da djeca sanjaju da nose njen dres. Cilj Budućnosti mora biti da privoli talente da dođu i da ih zaštiti, da im obezbijedi optimalne uslove za trening i da najbolje dovede do prvog tima. Do sada je naš klub imao lošu saradnju sa klubovima van Podgorice i to želimo da promijenimo. Želimo da ostvarimo kvalitetnu saradnju sa svima, kako bismo svi imali korist”.

Da bi animiralo što više dječaka, upis u školu košarke neće se naplaćivati.

''U košarci je moto jasan - ili jesi ili nisi, nema tu previše filozofije. Mene pitaju koliko si ti trenirao dnevno - pa ja sam provodio po čitav dan na terenu. Danas toga više nema, ja dok prolazim pored igrališta često zastanem da pogledam da li ima djece i ta igrališta često zjape prazna. Nama trebaju djeca koja će biti uporna, koja će imati ogromnu želju da rade i uspiju”, jasan je Ivanović.

Školu košarke Budućnosti vodiće Jovanović, koji već godinama radi sa mlađim kategorijama.

„Roditelji treba da su autoriteti svojoj djeci, ali na košarkaškom terenu to moraju biti isključivo treneri. Roditelji često pokušavaju da se miješaju u naš posao i to su stvari koje smetaju” zaključio je Jovanović.

Bonus video: