Problem mali fond igrača

14 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.08.2015. 09:50h

Prva faza priprema je iza košarkaška Budućnost Volija. Nakon dvije nedjelje rada u Baru, u srijedu veče su se vratili kući, a od subote nastavljaju sa treninzima u „Morači”.

Sumirajući dosadašnje utiske, trener Igor Jovović je zadovoljan zalaganjem igrača, ali je problem što je odrađen mali broj košarkaških treninga.

“U fizičkom dijelu, gdje je bio i akcenat, sproveli smo u djelo sve ono što smo planirali. Igrači su odradili kvalitetno pripreme i sa te strane možemo biti zadovoljni. Problem nam, međutim, stvara mali fond igrača, zbog čega smo odradili samo dva-tri košarkaška treninga. Nadam se da ćemo dolaskom Omara Kuka i brzim angažovanjem igrača na poziciji „četiri” riješiti i taj problem”, istakao je Jovović.

U glavnom gradu „plavi” ostaju do naredne subote, a potom slijedi mini turneja po Srbiji.

“Radićemo u Podgorici nekoliko dana, a onda nas 6. i 7. septembra čekaju mečevi sa Igokeom, a potom Metalcem ili Zadrom na turniru u Valjevu. Imaćemo i dvije provjere u Beogradu sa Crvenom zvezdom i Mega Leksom. Nastojimo da zakažemo još šest kontrolnih mečeva do starta šampionata, što bi trebalo da bude dovoljno da se slože kockice. Pod uslovom da se što prije kompletiramo”.

Talentovani tandem Ognjen Čarapić i Aleksa Ilić su zbog problema sa povredama propustili veći dio prve faze, ali se sada polako uključuju u treninge.

“Čarapić je dobio dozvolu da krene sa radom, ali još ne može da radi košarkaške treninge. Trči sa strane. Očekujemo da bi za desetak dana mogao da krene sa ozbiljnijim radom. Ilić trenira sa loptom, ali još osjeća bol u šaci i moramo da doziramo njegov rad”.

I dalje pod znakom pitanja stoji kada će stići pojačanje pod košem.

“Nadam se da ćemo što prije dovesti pojačanje na krilnom centru, jer slijede kontrolni mečevi u kojima treba da postavimo stvari što se tiče napada i odbrane. Neki igrače koje smo željeli nismo uspjeli da dovedemo, drugi su bili skupi za nas. Radimo užurbano da se kompletiramo, pregovaramo sa nekoliko igrača, ali je to još daleko od realizacije”, zaključio je Jovović.

U naredna dva-tri dana odluka o statusu Nikole Koraća

Nikola Korać, prošle sezone igrač Mornara, odradio je pripreme sa Budućnost Volijem u Baru.

Da li će potpisati ugovor sa Podgoričanima ili ne, trebalo bi da bude poznato tokom vikenda.

“Korać je maksimalno odradio dosadašnji dio pripreme i apsolutno sam zadovoljan. Kakav će dalji status imati, odnosno da li će ostati sa nama ili ne, odlučićemo u naredna dva-tri dana. Napravićemo sastanak na kome ćemo analizirati ono što smo do sada uradili, pa će nakon toga biti jasnija situacija oko njegovog statusa”, objasnio je Jovović.

Bonus video: