Danilović podnio ostavku

74 pregleda 28 komentar(a)
Predrag Danilović, Foto: Beta
Predrag Danilović, Foto: Beta
Ažurirano: 24.08.2015. 12:47h

Predrag Danilović više nije predsjednika Partizana.

On je na današnjoj skupštini kluba iz Humske, koja je trajala 75 minuta, podnio neopozivu ostavku.

"Partizan je moj život, uvijek je bio i biće. Za 15 godina smo uradili mnogo. Protekle dvije godine klub se našao u finansijskim problemima prije svega. Postoje razni razlozi za to, nije kriv samo jedan čovjek. Pravili smo neke poteze koji nisu popularni i nisu pametni, zato smo došli u situaciju u kojoj jesmo. Napravili smo veliki brend uz pomoć navijača. Radom, vaspitanjem igrača, iako su neki igrači to znali da cijene, a neki ne. Trudili smo se da igrače koji su dolazili odavde ispratimo kao bolje igrače, al i ljude", rekao je Danilović na konferenciji za štampu.

Potom je objasnio zašto se odlučio na ovaj korak.

"Ja više ne mogu da pomognem Partizanu na način na koji sam radio 15 godina. Potrošio sam svoje kredite za Partizan i nije mi žao. Ali nema potrebe da sjedim radi funkcije. Preuzimam odgovornost za sve dobre i loše rezultate i poteze. Mada nije normalno ni da uvijek imamo dobre rezultate. Nisam uspio da stavim neke situacije pod kontrolu. Ljudski je da se povučem i da eventualno dođe neko ko će moći da pomogne Partizanu. Raznih gluposti sam se naslušao ovih dana, stvorila se nepotrebno velika tenzija. Nisu nam potrebne svađe u ovom klubu. Nikad se niko ovdje nije glasanjem zadržavao ili puštao. Nije ni sada, nikakvog glasanja nije bilo i to je pozitivna stvar u cijelom ovom sivilu".

Na pitanje novinara o sudbini Duška Vujoševića, čiji je odlazak tražio potpredsjednik Andreja Mladenović, Danilović je rekao:

"Skupština ne odlučuje o treneru. Uvijek smo sve rješavali kroz razgovor, to je stvar koju ovak klub treba da njeguje. Dule i ja imamo odnos koji traje 29 godina. Imam veliko poštovanje prema njemu, bio mi je drugi otac, zbog njega sam došao u Partizan. Ali ne slažem se sa njegovim nastupima u javnosti, ne treba da bude politički subjekat. Klub ne treba da se bavi tim stvarima. Dule je veliki stručnjak, a sa moje strane mu je bilo dozvoljeno da se miješa u stvari koje nisu za trenera", zaključio je Danilović.

Formirana je petočlana komisija koja treba da pripremi skupštinu na kojoj će biti izabran novi predsjednik.

U komisiji su Dragan Todorić, Mlađan Šilobad, Mirko Tišma, Budo Krstović i Ilija Dražić.

Partizan, po riječima Danilovića, duguje pet miliona evra, najviše Marfin banci.

Bonus video: