Sutjeska igra kvalifikacije za ABA ligu

Goran Jeretin postaje sportski direktor ili generalni menadžer kluba
208 pregleda 5 komentar(a)
KK Sutjeska, Foto: Željko Šapurić (www.facebook.com/kksutjeska )
KK Sutjeska, Foto: Željko Šapurić (www.facebook.com/kksutjeska )
Ažurirano: 18.08.2015. 09:12h

Sada je i definitivno jasno, Sutjeska će igrati u kvalifikacijama za ABA ligu naredne godine.

Uprava kluba na čelu sa Darkom Perovićem obezbijedila je 150.000 eura, koliko je potrebno za kotizaciju, i sada Nikšićani žele da se domognu regionalnog takmičenja, prvi put u istoriji.

“Igraćemo kvalifikacije i prije nekoliko dana počeli smo pripreme za narednu sezonu. Ostali su svi nosioci igre iz prošle sezone Nikola Pavlićević, Nemanja Vranješ, Radosav Spasojević, koji su bili A reprezentativci nedavno kod Bogdana Tanjevića, potom Nikola Žižić, Nemanja Arsić... Naš glavni trener Dušan Dubljević, potom pomoćnik Vladimir Todorović i kondicioni trener Drago Musić će se priključiti ekipu u sljedeći ponedeljak, pošto su tek završili obaveza na Evropskom prvenstvu za kadete”, rekao je Perović za „Vijesti”.

Još nije poznato ko će biti domaćin kvalifikacionog turnira, a kandidati su Beograd i Ljubljana.

“Pored nas nastupaće Šibenik i Široki brijeg, a igraće svako sa svakim. Najbolji će izboriti plasman u ABA ligu, a mi želimo da to budemo. Platili smo kotizaciju ne da bi učestvovali u kvalifikacijama već i pokušali da se domognemo ABA lige”.

Finansije su veliki problem za većinu klubova, ali na sreću, Nikšićani ne moraju da brinu o tome.

“Nas tri, četiri privrednika iz Nikšića, uz pomoć opštine, od koje ćemo imati maksimalnu podršku, pokušaćemo da ovo izguramo. Pregovaramo sa jednom poznatom stranom kompanijom koja želi da bude generalni sponzor i u narednih sedam, osam dana bi to trebalo da bude riješeno. Postoji interesovanje, jer imamo šanse da igramo regionalno takmičenje”.

Uporedo sa pripremema za novu sezonu i kvalifikacije, razmišlja se i o pojačanjima. Znaju se deficitarne pozicije i nova imena uskoro bi trebalo da se nađu u sastavu Nikšićana.

“Planiramo da dovedemo igrače na poziciji četiri i pet, kako bi dodatno zatvorili reket. Želimo da angažujemo još jednog igrača i na pozicji plejmejkera. U ovom trenutku mogu da kažem da će dva centra biti iz inostranstva, dok će plejmejker biti domaći igrač”, zaključio je Perović.

Jeretin se vraća u rodni grad

Goran Jeretin je karijeru počeo u rodnom Nikšiću, u sastavu Ibona. Sada bi mogao da se vrati u rodni grad na novu funkciju.

“Želimo da pojačamo stručni štab i planiramo da dovedemo Jeretina. Naša je želja da bude sportski direktor ili generalni menadžer. I to će biti uskoro poznato”, riječi su Perovića.

Bonus video: