Ovo je dječak o kome svi pričaju: Bosansko košarkaško čudo

Musa ima 203 centimetra, i rođen je 1999. godine, a u rodnom Bihaću je i počeo košarkašku karijeru, da bi kasnije otišao u Sarajevo
15 komentar(a)
Džanan Musa, Foto: FIBA Europe
Džanan Musa, Foto: FIBA Europe
Ažurirano: 17.08.2015. 14:13h

Kadetska reprezentacije Bosne i Hercegovine obradovala je čitav Balkan osvajanjem Evropskog prvenstva u košarci. MVP prvenstva u Litvaniji je bio dječak o kome bruji čitava Evropa - Džanan Musa iz Bihaća.

Do finala je u prosjeku postizao 22,1 poen, 9,1 skokova i 6,3 asistencije, a u finalnom meču protiv Litvanije ubacio je 33 poena, uz osam skokova i sedam asistencija.

Musa ima 203 centimetra, i rođen je 1999. godine, a u rodnom Bihaću je i počeo košarkašku karijeru, da bi kasnije otišao u Sarajevo.

Prošlog ljeta je na kadetskom Evropskom prvenstvu bio najbolji strijelac sa 23 poena po meču, iako je igrao u konkurenciji godinu starijih igrača.

Talentovani Musa trenutno pokriva pozicije od pleja do krila, a sada je igrač Cedevite. Musa je veoma posvećen košarci i trenira dva puta dnevno po više od dva sata, a uzor mu je legendarni Kobe Brajant.

Musa je međutim već sada daleko više timski igrač nego što je to as Lejkersa, a to pokazuje i time što je bio pravi lider ekipe i kapiten.

"Biti kapiten ovakvoj generaciji je privilegija i nevjerovatan osjećaj. Dišemo jedan za drugog, emocije su prštale, volim saigrače kao braću", ispričao je Musa za Klix.ba.

Bonus video: