Džozef: Želim da donesem pobjedničku strast u ekipu

"Pričao sam sa bratom oko novog ugovora i cijele sezone", rekao 26-godišnjak
7 komentar(a)
Divo Džozef, Foto: Savo Prelević
Divo Džozef, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.08.2015. 16:03h

Kanađanin Divo Džozef doputovao je danas u Podgoricu, večeras će se pridružiti novim saigračima, a sutra i odraditi prvi trening.

Radi se o momku koji je proteklu sezonu završio u redovima francuskog Šolea.

Ima iskustvo igranja u Evropi, jer je, osim Šolea, branio boje Himkija (Ukrajina), Huventud (Španija) i Turk Telekoma (Turska).

Za francuski tim je odigrao 13 mečeva u finišu sezone sa prosjekom od 9,3 poena, 2,4 skoka i 2,9 asistencija.

Prije dolaska na Stari kontinent, igrao je za Univerzitete Oregon i Minesota.

"Srećan sam što sam došao. Prvog momenta kada sam dobio informaciju da me Budućnost želi, saznao sam da se radi o klubu koji ima veliku istoriju, strastvenu publiku i da grad živi za košarku. Za mene koji dolazim iz košarkaške porodice velika je stvar doći u kluba sa takvim navijačima. Počinjem četvrtu sezonu u Evropi i nadam se da će biti uspješna”, rekao je 26-godišnji košarkaš na promociji.

Do sada se ni u jednom klubu na Starom kontinentu nije zadržao duže od jedne sezone.

"Želim da donesem pobjedničku strast u ekipu i da pokažem što više. Kada dolazim u novi klub, ne razmišljam o odlasku. Sada sam maksimalno fokusiran na obaveze koje imam u ekipi Budućnosti”.

Džozef je poznat kao neko ko ima dobar šut i kada „namjesti” ruku, onda su rivali u velikom problemu.

"Prošle sezone sam imao utakmicu u kojoj sam šutirao trojke sedam od osam i nadam se da će takvih biti i u dres mog novog kluba”.

Divo je stariji brat Korija Džozefa, koji je nedavno potpisao četvorogodišnji ugovor sa Torontom.

"Pričao sam sa bratom oko novog ugovora i cijele sezone. Bilo bi dobro da me posjeti u Podgorici, ali to bi značilo da se Toronto nije plasirao u plej-of. Najljepše bi bilo da i on i ja doguramo do kraja sezonu na pravi način sa svojim timovima i da se onda nađemo kod kuće”, zaključio je Džozef.

Bonus video: