Derik Rouz neće igra za SAD na Igrama u Riju

3 komentar(a)
Derik Rouz, Foto: Beta-AP
Derik Rouz, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 13.08.2015. 14:50h

As Čikaga Derik Rouz neće igrati za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine, objavio je čelnik nacionalnog saveza Džeri Kolanđelo.

Rouz je odmah otpao sa spiska, jer se za razliku od Lebrona Džejmsa, Pola Džordža, Stefa Karija i Karmela Entonija, nije pojavio na početku priprema reprezentacije u Las Vegasu.

"Napravio sam ultimatum igračima da moraju da budu pristuni i moram da se držim svojih riječi. Ja sam veliki obožavalac Derika Rouza i bio sam jako sretan kada nam se pridružio prvobitno. Razočaran sam zbog mnogobrojnih povreda koje su mu se desile, i svakako da poštujem njegovu odluku", rekao je Kolanđelo za CBS Sport.

I pored odsustva Rouza, Amerikanci neće "oskudijevati" na mjestu organizatora igre, pošto za to mjesto konkurišu Stef Kari, Kris Pol, Rasel Vestbruk kao i Majkl Konli.

Rouz je 2011. godine proglašen za MVP NBA lige. Sa reprezentacijom SAD osvojio je dvije zlatne medalje na Svjetskim prvenstavima u Turskoj 2010. i prošle godine u Španiji.

Bonus video: