SRBIJA NE ODUSTAJE OD IGRAČA

KSS pisao San Antoniju: Pustite Marjanovića da igra

"Ljekari koji već godinama prate Bobana i njegovo zdravstveno stanje na dnevnom nivou smatraju da je stanje njegovih stopala apsolutno identično onom od prije tri, od prije dvije ili od prije jedne godine", napisao je Đilas
3 komentar(a)
Boban Marjanović, Foto: Abaliga.com
Boban Marjanović, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 14.02.2019. 05:47h

Košarkaški savez Srbije (KS S) uputio je danas pismo San Antoniju u kojem apeluju na čelnike američkog kluba da još jednom razmotre odluku da Bobanu Marjanoviću zabrane nastup na šampionatu Evrope.

U pismu koje je potpisao predsjednik Dragan Đilas navodi se da KSS izuzetno uvažava ljekare koji su pregledali Marjanovića, ali da u jednoj stvari ne mogu da se slože, s obzirom na to da je njegovo stopalo u istom stanju kao i prije dvije ili tri godine.

"Prije svega želim da istaknem da je za srpsku košarku ogromno priznanje odluka tako velikog kluba kao što je San Antonio da angažuje Bobana Marjanovića. Siguran sam da je Bobanov san bio da zaigra jednog dana u NBA i da mu se taj san i ostvario. Takođe sam siguran da je Bobanov san bio i da zaigra za nacionalni tim Srbije", navodi Đilas.

On podsjeća da su ljekari San Antonija dali istu dijagnozu kao ljekarski tim Srbije i doktori koji su pregledali Marjanovića u Milanu, uoči potpisa za Sparse.

"Boban nema nikakve frakture kosti stopala ili bilo kakvu sličnu povredu. Ipak, postoji jedna izuzetno bitna stvar u procjeni oko koje se ne slažu. Ljekari koji već godinama prate Bobana i njegovo zdravstveno stanje na dnevnom nivou smatraju da je stanje njegovih stopala apsolutno identično onom od prije tri, od prije dvije ili od prije jedne godine", napisao je Đilas.

Prvi čovek KSS podsjeća da je Marjanović sa navedenom zdravstvenom situacijom nastupao za Crvenu zvezdu i pružao izvanredne partije.

"Kao što znate, on je prije samo pet nedjelja igrao i jednu veliku revijalnu utakmicu u Beogradu bez ikakvih problema i sigurni smo da se njegovo stanje nije pogoršalo u međuvremenu dok je pauzirao i odmarao od košarkaških napora. Nadam se da se slažete sa našim mišljenjem da je takav stav apsolutno logičan i argumentovan. Zato vjerujemo da, bez obzira na sve ljekarske ocjene, Marjanović može bez ikakvog straha da igra za naš nacionalni tim", ponovio je Đilas.

Đilas je još jednom zamolio čelne ljude kluba iz Teksasa da razmotre sve argumente i dozvole srpskom centru da nastupi na EP.

"Ne osporavamo pravo San Antonija da na osnovu ugovora NBA i FIBA ne dozvoli nastup Bobana Marjanovića za nacionalni tim. Mi ćemo, ako to bude konačan stav, apsolutno poštovati. Apelujemo da se još jednom razmotre svi argumenti koje smo dali i sagledaju mogućnosti pod kojima bi Boban ipak mogao da zaigra na Evropskom prvenstvu i pomogne Srbiji da se plasira na Olimpjske igre sljedeće godine", zaključio je Đilas.