Novi košarkaški vjetrovi duvaju Prijestonicom

Košarkaši Lovćena 1947. pod vođstvom Miodraga Kadije danas protiv Rogaške počinju takmičenje u ABA 2 ligi
88 pregleda 1 komentar(a)
Miodrag Kadija, Foto: Zoran Đurić
Miodrag Kadija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.09.2018. 09:06h

Tvorac najboljeg rezultata u istoriji cetinjske muške košarke ponovo je na klupi ekipe iz Prijestonice, tim je formiran da može da odoli izazovima takmičenja u ABA 2 ligi, a veoma jak sponzor je spreman da podrži novi projekat - podno Lovćena duvaju neki novi vjetrovi koji bi ubrzo mogli da odnesu tmurne oblake koji već neko vrijeme stanuju u “dolini bogova”.

A novi tim Lovćena 1947, predvođen trenerom Miodragom Kadijom, prvi put pokazaće se danas - na otvaranju ABA 2 lige na Cetinju gostuje slovenačka Rogaška...

"Drago mi je što kući otvaramo sezonu u ABA 2 ligi, ali koliko mi je drago zbog toga, toliko mi je žao što nismo bili kompletni tokom priprema. Trenirali smo 25 dana, prije četiri-pet smo se kompletirali, ali nećemo se žaliti već ćemo dati maksimum. Zašta će to biti dovoljno, ostaje da se vidi. Bilo bi dobro da krenemo pobjedom", kaže Kadija, koji je svojevremano sa Lovćenom dobijao i Partizan i Zvezdu i na Cetinju i u Beogradu, koji je tukao Budućnost kada je bila šampion Jugoslavije i bio četvrti u toj ligi, igrao polufinale Kupa, a u drugoj epizodi na klupi i finale Balkanske lige sa “dječijim vrtićem” u kojem su tada bili Bojan Dubljević, Aleksa Popović, Nikola Pavlićević, Nikola Ivanović, Miloš Lopičić...

Kada je Lovćen bio košarkaški hit u bivšoj državi, na Cetinju se nije mogla naći slobodna stolica. Možda će ovog puta trebati malo više vremena da se ponovi takva situacija, ali svi preduslovi su tu.

"Moramo mnogo da radimo, zadovoljan sam ekipom, jedina prepreka je vremenski period koji mora da prođe da bismo posložili kockice i podigli formu. Puno nam znači što nam je sponzor Bemax, mislim da će se to odraziti i u ovoj godini, ali još više u narednoj, odnosno narednim godinama", ističe strateg Cetinjana.

Kadija očekuje da će predstojeća sezona biti vrlo interesantna u obje divizije takmičenja ekipa sa prostora bivše Jugoslavije.

"ABA 2 liga će biti mnogo jača u odnosu na prošlu sezonu, a isti je slučaj i sa ABA ligom. Tamo se gotovo svaka ekipa značajno pojačala, pa će biti vrlo uzbudljivo", zaključuje Kadija.

Utakmica Lovćen - Rogaška igra se danas od 18 časova.

Bonus video: