Andrija Žižić ponovo u Ciboni

"Interes je bio obostran, a želja nam je da Andrija ostane u klubu i nakon igračke karijere”, izjavio je direktor Cibone Aleksandar Petrović
0 komentar(a)
Andrija Žižić, Foto: KKCEDEVITA.COM
Andrija Žižić, Foto: KKCEDEVITA.COM
Ažurirano: 05.08.2015. 09:31h

Andrija Žižić (35) se nakon dvije godine igranja u inostranstvu vraća u Cibonu, objavili su hrvatski mediji.

Tako će on zaigrati u zagrebačkom klubu sa 17-godina mlađim bratom Antom, koji će u predstojećoj sezoni dobiti veliku minutažu kod Slavena Rimca.

Andrija je u Ciboni igrao već u dva navrata, kada je osvojio četiri titule prvaka Hrvatske.

U bogatoj karijeri nastupao je i za Split, Barselonu, Olimpijakos, Panatinaikos, Galatasaraj, Saragosu, Cedevitu, ASVEL, Astanu, Makabi Tel Aviv, i italijanske timove Forli i Pjaćentinu.

"Sa porodicom Žižić smo u odličnim odnosima, usmeno smo se dogovorili, a ugovor ćemo potpisati nakon što se ekipa okupi na pripremama 10. avgusta. Interes je bio obostran, a želja nam je da Andrija ostane u klubu i nakon igračke karijere”, izjavio je direktor Cibone Aleksandar Petrović za „24sata”.

Andrija je u Cibonu doveden prvenstveno kao mentor mladim i talentovanim centrima, Ivici Zubcu i bratu Anti, ali to ne znači da neće igrati kad bude potrebno.

"Andrija će biti u statusu trećeg centra, uskakati kad god „zaškripi’. Naravno, želimo da Ante i Zubac budu zdravi, a Andrija će biti najkvalitetniji mogući „osigurač”, zaključio je Petrović.

Bonus video: