Alen: Još uvijek nisam odlučio da li ću u zvaničnu penziju

0 komentar(a)
Rej Alen, Foto: Beta/AP
Rej Alen, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.08.2015. 10:03h

Rej Alen još uvijek ne želi da završi igračku karijeru, a u slučaju dobre ponude iz NBA, vratio bi na parket.

Legendarni američki košarkaš, najbolji trojkaš svih vremena, nije igrao prošle sezone, a priznao je da mu košarka nije više u prvom planu, jer konačno može da se posveti svojoj porodici.

"Još uvijek nisam odlučio da li ću zvanično u penziju. Kada budem imao ugovor na stolu, želim dobro da razmotrim i donesem odluku, jer ne želim da budem jedan od onih koji su se penzionisali, a potom vratili na parket. Nije mi nedostajala košarka jer sam shvatio koliko malo vremena sam provodio sa porodicom. Samo tokom NBA finala između Golden Stejta i Klivlenda pomislio sam da bih jako volio da sam na parketu", izjavio je 40-godišnji košarkaš novinarima tokom održavanja svog kampa za mlade u srednjoj školi Ist Grinbou.

Alen je profesionalnu karijeru započeo još 1996. godine, kada ga je kao petog pika u prvoj rundi drafta, izabrala ekipa Minesote, koja ga je odmah proslijedila u Milvoki u zamjenu za Stefona Marberija.

Tokom bogate karijere, Alen je osvojio dvije NBA titule, jednu sa Bostonom i jednu sa Majamijem, a nastupao je i za Sijetl Supersonikse.

Sa američkom reprezentacijom ima osvojenu zlatnu medalju sa Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine.

Bonus video: